Pretraga

Izabran novi predsjednik Vijeća veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske

A- A+

Na sjednici Vijeća veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske održanoj u četvrtak, dekan Bernaysa Damir Jugo izabran je za novog predsjednika Vijeća. Na toj će funkciji od početka nove akademske godine zamijeniti dosadašnjeg predsjednika Vlatka Cvrtilu.

Damir Jugo| screenshot: N1 televizija

Vijeće Veleučilišta i visokih škola RH tijelo je koje čine dekani ukupno 39 visokih učilišta: 17 veleučilišta i 22 visoke škole na čijim preddiplomskim i diplomskim stručnim studijima studira gotovo 50.000 studenata.

Mandat preuzima s početkom sljedeće akademske godine

Izdvojeni članak

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola političarima postavilo 10 pitanja: Evo što su im odgovorili

Ovih dana izabran je novi predsjednik tog Vijeća, doc. dr. sc Damir Jugo, inače dekan Bernaysa i dosadašnji potpredsjednik tog tijela., priopćili su s tog visokog učilišta. Četverogodišnji mandat predsjedanjem Vijećem preuzima s početkom nove akademske godine, 1. listopada 2019, a na toj će poziciji zamijeniti još uvijek aktualnog predsjednika, Vlatka Cvrtilu, dekana VERN’a.

– Vijeće odlučuje o pitanjima od zajedničkog interesa za djelovanje i razvoj veleučilišta i visokih škola, propisuje nužne uvjete za ocjenu nastavne i stručne djelatnosti u postupku izbora na nastavna zvanja i radna mjesta, predlaže članove iz veleučilišnih i visokoškolskih redova u Savjet za financiranje znanstvene djelatnosti i visokog obrazovanja i drugih tijela u sustavu znanosti i visokog obrazovanja te razmatra problematiku rada i razvoja veleučilišta i visokih škola i o tome donosi preporuke i mišljenja. S obzirom na komplementarnost Vijeća veleučilišta i visokih škola te Rektorskog zbora, dekan Bernaysa Jugo će, kao predstavnik Vijeća, sudjelovati u radu Rektorskog zbora te u okviru ovog tijela zastupati interese hrvatskih veleučilišta i visokih škola, pojašnjavaju s Bernaysa.

Bivši savjetnik Karamarkove Vlade

Izdvojeni članak

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola: ‘Ne želimo novac, nego vertikalnu prohodnost i skončati diskriminaciju’

Kako stoji u njegovu životopisu, Jugo je dekan Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment od njezinog osnivanja 2013. godine te profesor strateškog i kriznog komuniciranja na Katedri za odnose s javnošću. Osim toga, predaje i na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku i na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru te je gostujući predavač na poslijediplomskom studiju Odnosi s javnošću na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu kao i doktorskom studiju Komunikologija na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Autor je knjiga i brojnih znanstvenih radova iz područja komunikacijskog menadžmenta, odnosa s javnošću i upravljanja reputacijom. Široj javnosti poznat je kao politički analitičar u medijima i kao posebni savjetnik za društvene djelatnosti u Vladi bivšeg HDZ-ova premijera Tomislava Karamarka.