Pretraga

Izašla su imena najboljih splitskih studenata, dobili su nagradu od 1.000 kuna

A- A+

Drugo najveće u Hrvatskoj, Sveučilište u Splitu, još je u svibnju raspisalo natječaj za dodjelu Rektorove nagrade, a sada su obavljena i imena dobitnika. Nagrada je dodijeljena u više kategorija, među ostalim i u kategoriji za izvrsnost, a sastoji se i od novčanog dijela u iznosu od 1.000 kuna.

Foto: Unsplash

Sveučilište u Splitu ovih je dana objavilo rezultate natječaja za dodjelu Rektorove nagrade u ovoj akademskoj godini. One su dodijeljene u tri kategorije – za izvrsnost, za studentski znanstveni ili umjetnički rad te u posebnoj kategoriji. Nagrada se sastoji od potvrdnice i novčanog iznosa, koji je i ove godine 1.000 kuna.

32 studenata nagrađeno za izvrsnost

Rektorovu nagradu za izvrsnost ove je godine dobilo 32 studenata. Prema pravilniku za dodjelu nagrade, pravo na Rektorovu nagradu za izvrsnost ima student koji je u prethodnoj akademskoj godini ostvario najmanje 60 ECTS bodova, s prosjekom ocjena najmanje 4,000 i to je glavni kriterij. Bodovali su se i dodatni, poput sportskih uspjeha ili aktivnosti u studentskim zborovima, udrugama i slično. Listu imena splitskih izvrsnika možete vidjeti u dokumentu ispod teksta.

Rektorova nagrada za znanstveni ili umjetnički rad dodijeljena je Juliji Božan, studentici Ekonomskog fakulteta. Kako stoji u obrazloženju, ona je svojim radom ‘Utjecak kriptovaluta na tradicionalna tržišta kapitala’ osvojila prvu nagradu Godišnje nagrade HANFA-e.

Posljednja kategorija je Rektorova nagrada za posebna postignuća, koja se, stoji to u pravilniku, dodjeljuje za izniman uspjeh u javnom nastupu ili djelovanju, za doprinos akademskoj ili široj društvenoj zajednici te za zapaženi uspjeh postignut na državnim i međunarodnim smotrama.

Izdvojeni članak
križ na brdu

Katolički centar od Sveučilišta dobio novac za križni put i pripreme za brak: To su, kao, projekti za studente

Nagrada u posebnoj kategoriji bivšem predsjedniku Hrvatskog studentskog zbora

Nju je pak dobio Mateo Marušić, bivši predsjednik Hrvatskog studentskog zbora. Rektor Dragan Ljutić u odluci koju potpisuje navodi da ju je Marušić zaslužio jer je ‘kao studentski predstavnik postigao mnoge uspjehe’ pa nabrajaju da je to uvođenje studentskih propusnica tijekom lockdowna, slobodan prelazak granice za studente iz BiH te je sudjelovao i u izradi novog Pravilnika o studentskoj prehrani, koji još uvijek nije objavljen niti je na snazi.

U istoj kategoriji nagradu je dobila i studentica Maja Čović Bajramagić. Zahvaljujući akciji koju je pokrenula, Dječjoj klinici KBC-a Split donirano je 500 lektirnih naslova. Nagradu je dobila i skupina studenata Medicinskog u Splitu za organizaciju i rad na cijepnim punktovima za građane u jeku epidemije koronavirusa. Za projekte koje provode u ovoj je kategoriji Rektorovu nagradu dobila i studentska Udruga ‘Liberato’, koja je, među ostalim, izradila Vodič za studente s invaliditetom.

Skupina studenata splitskog PMF-a dobila je nagradu za organizaciju online priprema za maturante, a Tomislav Milošević, Antonela Čule i Ivor Dukić, dobili su je za projekt Coworking space, aplikaciju za praćenje projekata, radionicu za projekte, Artino, repeticije za studente te menstrualno zdravlje.

Rektorovu nagradu za posebna postignuća dobio je i Studentski katolički centar, kako piše u obrazloženju ‘humanitarnih akcija i aktivnosti’. Među ostalim, organizirali su sklonište za žene i djecu koje su žrtve obiteljskog nasilja te su organizirali humanitarnu akciju za Petrinju, navodi se u obrazloženju.

Sa Sveučilišta su izvijestili da će se svečana dodjela Rektorovih nagrada održati 14. lipnja u 12 sati u velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta.

– Čestitke svim dobitnicima Rektorove nagrade, kao i svim studentima koji su se prijavili na natječaj, poručuju sa Sveučilište u Splitu.

U nastavku možete vidjeti popis najboljih studenata kojima je nagrada dodijeljena u kategoriji izvrsnosti, kao i detaljna obrazloženja za dobitnike u ostalim kategorijama. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [346.53 KB]