Pretraga

Izašli su rezultati natječaja za studentske domove u Zagrebu: Provjerite jeste li na listi dobitnika

A- A+

Malo više od deset tisuća studenata sudjelovalo je na natječaju za smještaj u studentskim domovima Studentskog centra u Zagrebu. Privremeni rezultati tog natječaja objavljeni su ove srijede, a prema njima je pravo na smještaj u domu ostvarilo 6.508 studenata koji su ostvarili 1.456 ili više bodova.

Studentski dom Stjepan Radić | foto: Ramona Ščuric, srednja.hr

Studentski centar u Zagrebu objavio je privremene rezultate natječaja za smještaj u studentskim domovima u nadolazećoj akademskoj godini. Od preko 10 tisuća prijavljenih, pravo je ostvarilo 6.508 studenata.

Prigovori se šalju sljedećih osam dana

Ove godine bodovna granica bila je 1.456 bodova, a rang-listu studenata koji su sudjelovali na natječaju možete vidjeti ispod ovog odlomka, dok detaljno bodovanje molbe studenti mogu vidjeti putem svojih osobnih web profila na poveznici. Studenti koji nisu ostvarili pravo na dom i misle da su zakinuti u procesu bodovanja svoje prijave, mogu podnijeti prigovor na ove rezultate natječaja i to najkasnije u toku od osam dana, preporučenom poštom, na adresu:

Studentski centar u Zagrebu
Poslovnica za smještaj studenata
Povjerenstvo za rješavanje prigovora
Savska cesta 25
10 000 Zagreb

Iz SC-a poručuju i da se studenti za dodatne informacije vezane uz natječaj za smještaj mogu se obratiti Poslovnici za smještaj studenta na kontakte: 01/ 4593-641,  01/4593-582, 01/4593-570 ili na e-mail: [email protected]

– Studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u studentskome domu, mogu useliti isključivo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu. Iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. S tom potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine, stoji u napomeni SC-a Zagreb.

U nastavku možete vidjeti listu dobitnika subvencioniranog smještaja kao i studenata koji su se natjecali, a nisu ostvarili to pravo. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Kako rezervirati sobu?

Sobu u kojoj će boraviti studenti rezerviraju online, a rezervacija sobe omogućuje studentu odabir paviljona unutar studentskog naselja, odabir položaja sobe, a isto tako skraćuje rok postupka useljenja u dom, kažu iz SC-a. U obavijesti stoji da se ‘stare sobe’, za studene koji su lani bili u domu, mogu rezervirati od 19. kolovoza u 8 sati do 21. kolovoza u 20 sati. Rezervacije preostalih, slobodnih soba, vrše se od 22. kolovoza u 12 sati do 26. kolovoza u 7 sati.

– Studenti nisu obavezni rezervirati mjesto online jer pravo na useljenje mogu ostvariti do 30. rujna 2023. useljenjem u slobodne ne rezervirane sobe. Vremenski rok za useljenje u rezervirane sobe je do 8. rujna 2023., nakon toga se rezervacije brišu, a studenti mogu useliti u neku od preostalih slobodnih soba. Studenti mogu putem svojih web profila pokriti trošak stanarine te useliti do 10. listopada 2023. na rezervirano mjesto u domu, piše u obavijesti SC-a u Zagrebu.

Navode i da će plaćanje rezervacije smještaja biti omogućeno od 1. rujna od 8 sati do 8. rujna do podne, a studenti koji su rezervirali smještaj, a neće podmiriti trošak rezervacije ili useliti do 8. rujna, gube pravo na rezervaciju kreveta te se useljavaju na preostala slobodna mjesta do 30. rujna.

Kao i svake godine, redovito useljenje studenata kreće od 1. rujna i traje do 30. rujna, a oni koji ne usele ili ne izvrše uplatu rezervacije u navedenom razdoblju gube pravo na smještaj u nadolazećoj akademskoj godini. Studenti mogu useliti i prije tog roka – prijevremeno useljenje u domove bit će omogućeno od 28. kolovoza 2022. Također, studenti zahtjeve za premještaj donose osobno, šalju poštom ili putem e-maila [email protected].