Pretraga

Javile se još tri žrtve profesora kojeg je Boras nagradio: ‘Gurnuo mi je jezik u usta’

A- A+

Telegramu piše kako su im se tijekom vikenda javile još tri studentice tvrdeći da su žrtve profesora kojem je rektor Damir Boras dao počasno zvanje profesora emeritusa, iako je znao za jednu od prijava. U potresnoj ispovijesti, jedna od studentica ispričala je i kako joj je profesor gurnuo jezik u usta.

Damir Boras
Foto: srednja.hr

– Nakon jednih konzultacija u njegovom kabinetu, pozdravljali smo se, još nešto dogovarali na samim vratima zatvorenog kabineta i onda me primio za lice, povukao i uvalio mi jezik u usta, tvrdi nekadašnja studentica Filozofskog fakulteta u razgovoru za Telegram.

Nakon otkrića da je rektor Damir Boras, unatoč tome da je znao kako je protiv profesora Filozofskog fakulteta podnesena pismena prijava za seksualno uznemiravanje, istom tom profesoru dao počasno zvanje profesora emeritusa, Telegram javlja kako su im se tijekom vikenda javile još tri bivše studentice istog profesora sa svojim pričama.

Izdvojeni članak

Rektor Boras znao za jednu prijavu seksualnog zlostavljanja, prijavljenom nakon svega dao – nagradu

Drugi put povela je dečka da je čuva

– Rekla sam mu da moram ići, da me čeka dečko, izjurila sam van i izvan sebe nazvala kolegicu koja je istovremeno pisala diplomski kod njega. Bila sam u tolikom šoku jer mi je bilo nevjerojatno da se tako nešto može dogoditi, prisjetila se tadašnja studentica. Nikome ništa nije prijavila, ispričala je, jer joj nije uopće palo na pamet bilo što pokretati jer je, tvrdi, stekla dojam da na fakultetu postoji klima odobravanja takvoga ponašanja.

– Neko sam vrijeme skupljala snagu vratiti se ponovno na konzultacije. Mislila sam da sam, do tog trenutka, već previše napravila i napisala za taj diplomski da bih sada odustala, mijenjala nešto i slično, prisjetila se.

Za odlazak na sljedeće konzultacije dogovorila se sa svojim tadašnjim dečkom da je čeka pred kabinetom. Kad je ušla u profesorov kabinet, ističe, napomenula je da je ispred čeka dečko.

‘Znala sam za takve priče, ali nisam obraćala pozornost…’

Profesor je na tim konzultacijama, ispričala je bivša studentica, na računalu pregledavao njezin diplomski i ona je sjedila pored njega.

– Primaknuo se k meni i primio me za koljeno. Maknula sam njegovu ruku i rekla mu da mislim da to nije primjereno ponašanje. Na to mi je rekao da se slaže i da ćemo dalje biti profesionalni, rekla je nekadašnja studentica umirovljenog profesora koji je na prijedlog rektora Borasa dobio počasno zvanje professor emeritus.

Izdvojeni članak

Rektor Boras o seksualnom nasilju na zagrebačkom sveučilištu: Imamo mi herbicid za takve

Ispričala je i da je prije tog incidenta čula priče o tom profesoru, ali im nije pridavala previše pažnje.

– Sjećam se jedne cure, mi smo tada svi s njom dolazili pred njegov kabinet, sjećam se da je prije ulaska unutra govorila ne želim ući sama unutra, ne želim ući sama unutra. Tada sam mislila da pretjeruje. Kada sam ja to doživjela, bilo mi je jasno da žena nije pretjerivala, kaže Telegramova sugovornica. Cijelu priču pročitajte na Telegramu.