Pretraga

Jedan od najpopularnijih studija pokreću i na diplomskoj razini: Bit će mjesta za 60 studenata

A- A+

U posljednjih nekoliko godina studiji sestrinstva u top su pet najpoželjnijih među maturantima na upisima. U Bjelovaru se je sestrinstvo od 2009. moglo studirati samo na prijediplomskoj razini. No, to se uskoro mijenja – na Veleučilištu Bjelovar pokreće se i diplomski studij sestrinstva, a plan je na njega upisati studente već iduće akademske godine.

Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Iz Grada Bjelovara i tamošnjeg Veleučilišta stiže vijest da će se ondje, nakon dugogodišnjeg izvođenja studija na prijediplomskoj razini, pokrenuti studij sestrinstva i na diplomskoj. Kako navode iz Bjelovara, takva je odluka donesena nakon provedenih anketa kroz koje su studenti prijediplomskog studija pokazali veliki interes za pokretanjem sestrinstva koje će se izvoditi na diplomskoj razini

– Plan je od sljedeće akademske godine upisati 60 studenata koji će studirati redovno i izvanredno. Diplomski studij trajat će dvije godine, izvijestili su iz Bjelovara.

Izdvojeni članak
indeks, sveučilište u zagrebu

Stigle konačne ljestvice upisa na fakultete: Evo koji su najpoželjniji u 2023. i što su upisali najbolji

Dekanica Veleučilišta u Bjelovaru Zrinka Puharić istaknula je na konferenciji za novinare da su krajem listopada završili proces reakreditacije i dobili pozitivno mišljenje za ustanovu i sve svoje studijske programe, što je bio preduvjet za otvaranje novog studijskog programa.

Gradonačelnik Dario Hrebak naveo je da nadmoćna većina onih koji završe studije na Veleučilištu Bjelovar posao pronalazi u roku od tri mjeseca. Iz Grada Bjelovara podsjećaju da je prijediplomski studij Sestrinstva osnovan 2009. godine, a do danas završilo ga je 1.050 studenata.

Podsjetimo, studiji sestrinstva na prijediplomskoj razini među poželjnijima su kod maturanata prema omjeru upisne kvote i broja prvih prijava, o čemu više možete čitati ovdje.