Pretraga

Jedan od većih zagrebačkih fakulteta donio odluku o nastavi u ljetnom semestru, održava se hibridno

A- A+

I dok je manji broj fakulteta, poput zagrebačkog Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije te Fakulteta filozofije i religijskih znanosti ljetni semestar odlučio započeti isključivo nastavom uživo, drugi se odlučuju na online ili mješoviti, hibridni model nastave. Tako će započeti i semestar na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Foto: Srednja.hr

Novi obnašatelj dužnosti dekana na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Miljenko Jurković, donio je odluku o održavanju nastave u ljetnom semestru.

– Nastava na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu počinje u ponedjeljak, 1. ožujka 2021. i održavat će se u načelu hibridno. U početnim se tjednima preporučuje izvođenje nastave na daljinu. Praktična i terenska nastava te jezične i laboratorijske vježbe trebaju se održavati kontaktno ako za njihovo izvođenje postoje uvjeti u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, stoji u odluci FFZG-a.

Također, ukoliko žele na konzultacije, studenti se prethodno trebaju najaviti.

Izdvojeni članak
dvorana predavanje učionica

Nema online nastave: Dva zagrebačka fakulteta donijela odluke – studenti se vraćaju u klupe

– S obzirom na iznimno složen sustav studiranja na Filozofskom fakultetu, posebno zbog velikoga broja studija, nastavnika i studenata te dvopredmetnosti, očekuje se razumijevanje i suradljivost svih uključenih u nastavni proces kako bi se nastava u još jednom pandemijskom semestru mogla neometano odvijati, piše u odluci privremenog dekana.

Dodatno je navedeno i kako će se nastava početi odvijati u učionicama ‘čim se steknu epidemiološki uvjeti’ za to.

Podsjetimo, Sveučilište u Zagrebu izdalo je nedavno preporuku u kojoj se navodi da bi fakulteti nastavu trebali organizirati prema smjernicama HZJZ-a u kojima stoji kako je nastavu ‘nužno održavati prvenstveno na daljinu uz iznimku praktične nastave, studentskih vježbi, laboratorijske nastave i terenske nastave’. Ipak, neki fakulteti su semestar odlučili započeti isključivo nastavom uživo, o čemu više možete čitati ovdje.