Pretraga

Jedno od popularnijih veleučilišta objavilo broj upisnih mjesta u 2024., za sve je dovoljna B razina mature

A- A+

Zdravstveno veleučilište u Zagrebu, čiji su studiji među poželjnijima kod maturanata, objavilo je broj upisnih mjesta u 2024./20250. godini. Za maturante koji se upisuju preko Središnjeg prijavnog ureda, odnosno sustava Postani student,  je ukupno 475 mjesta, a za one koji se upisuju na izvanredne studije izvan SPU je čak 640 mjesta. Za sve studije na koje se upisi vrše preko SPU-a dovoljna je B razina obveznih ispita, s time da se na nekim studijima boduju i izborni predmeti.

studenti_promocija

Foto: Pixabay

Nakon što je ljetos Središnji prijavni ured objavio konačne ljestvice upisa na studije, na vrhu najpoželjnijih, prema omjeru kvote i broja prvih izbora, bio je izvanredni studij sestrinstva na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu. Ovo veleučilište objavilo je nedavno upisne kvote za 2024./2025. akademsku godinu, kao i uvjete upisa i to za upise preko Središnjeg prijavnog ureda (SPU), odnosno sustava Postani student i izvan SPU-a.

Najveće kvote za upis preko SPU-a na fizioterapiji i sestrinstvu

Preko Središnjeg prijavnog ureda na ZVU će se iduće godine moći upisati ukupno 475 novih studenata. Najviša kvota za redovite studente, po 90 mjesta, je na studijima fizioterapije i sestrinstva. S time da se na fizioterapiju može upisati još 10 izvanrednih studenata, na sestrinstvo 20 izvanrednih, a oba studija upisuju još po pet stranaca. Kvote za preostale studije ZVU-a za maturante koji se upisuju preko Središnjeg prijavnog ureda, možete vidjeti u tablici ispod.

Kvote Zdravstvenog veleučilišta Zagreb za upis preko Središnjeg prijavnog ureda

Osim kvota, objavljeni su i uvjeti upisa na studije putem SPU-a. Kada je riječ o obveznom dijelu mature, za sve je studije uvjet polaganje Hrvatskog na jedinstvenoj razini, a Matematiku i strani jezik dovoljno je položiti na B razini. Za upis nekih studija boduje se i polaganje izbornog dijela mature. Na fizioterapiji je to Biologija, za medicinsko-laboratorijsku dijagnostiku to su Biologija ili Kemija, za upis radne terapije boduju se Biologija ili Psihologija, a za sanitarno inženjerstvo dio bodova donosi položena Biologija ili Kemija.

Detaljno uvjete upisa na Zdravstveno veleučilište preko sustava Postani student možete doznati u dokumentu ispod. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Izdvojeni članak
postani student_upisi na fakultete

Kada počinju i dokad traju prijave fakulteta u 2024.? Izašli su važni datumi upisa na studije

Upisuju studente i izvan Središnjeg prijavnog ureda, kvota još veća

Zdravstveno veleučilište upisuje i izvanredne studente izvan Središnjeg prijavnog ureda, a na taj ih se način može upisati ukupno 640. Najviše je mjesta na studiju sestrinstva, 300 i na studiju fizioterapije, 220. Na ovaj način, izvan SPU-a, jedino se nije moguće upisati na studij sanitarnog inženjerstva. Kvote za preostale studije ZVU-a za upis izvan sustava Postani student možete vidjeti ispod.

Kvote Zdravstvenog veleučilišta za upis izvan Središnjeg prijavnog ureda

Kada je riječ o uvjetima upisa na studije izvan sustava postani student, kandidatima koji su završili školu prije 2010. ne uvjetuje se položena matura, a boduju im se ocjene iz srednje škole, ocjene završnog rada te ocjene na pojedinim stručnim predmetima. Kandidati koji su završili srednju nakon 2010. uvjet je, uz sve navedeno, i položena državna matura. Detaljnije uvjete upisa na ZVU izvan Središnjeg prijavnog ureda možete proučiti ispod. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Za sve koji će na državnu maturu izaći u 2023./2024. godini pokrenuli smo novu Facebook grupu, Maturanti 2023./2024., učlanite se kako biste se povezali s vršnjacima i kako ne biste propustili najvažnije vijesti o maturi. Najnovije informacije o maturi možete doznati i putem našeg Facebook pagea Maturanti 2024. i Instagram profila Državna matura, dok kalendar mature za 2024. detaljno možete proučiti na linku. Važni datumi upisa na fakultete nalaze se na ovoj poveznici.