Pretraga

Još dva sveučilišta objavila broj upisnih mjesta, za neke studije treba položiti prijemni ispit

A- A+

Sa Sveučilišta Sjever i Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli objavili su natječaje i kvote za upis u sljedeću akademsku godinu. Na Sveučilištu Sjever mjesta je za 925 studenata, dok u Puli planiraju upisati njih 1.160. Na oba Sveučilišta postoje studiji za koje se provode prijemni ispiti. Na Sjeveru su to Medijski dizajn i Glazba i mediji, a u Puli studiji Muzičke akademije i studij Dizajn i audiovizualne komunikacije.

sveučilište sjever i sveučilište jurja dobrile pula

foto: Sveučilište Sjever i Sveučilište Jurja Dobrile Pula

Dok maturanti u sustavu Postani student i dalje mogu prijavljivati studijske programe i vidjeti prve orijentacijske rang-liste, još dva sveučilišta objavila su natječaje i upisna mjesta za novu akademsku godinu.

Na Sveučilištu Sjever najviše studenata upisuje se na smjer Multimedije, oblikovanja i primjene

Sa Sveučilišta Sjever poručili su da nude 30 studija od kojih se dio odvija u Varaždinu, a dio u Koprivnici. Na Sveučilištu Sjever tako, na prijediplomskim studijima koje upisuju maturanti, mjesta ima za 925 studenta. Kvota je manja za 35 studenta u odnosu na lani. Od toga 675 mjesta je u Varaždinu, a 250 u Koprivnici.

U Varaždinu se najviše studenata upisuje na smjer Multimedija, oblikovanje i primjena koji može primiti 120 studenata. Osim toga u Varaždinu se može upisati i Elektrotehnika, Proizvodno strojarstvo, Mehatronika, Graditeljstvo, Geodezija i geomatika, Logistika i mobilnost, Sestrinstvo, Fizioterapija te Glazba i mediji. U Koprivnici najviše studenata prima smjer Poslovanje i menadžment gdje se maturanti mogu upisati redovito ili izvanredno. Osim njega u Koprivnici se može studirati Medijski dizajn, Komunikologija, mediji i novinarstvo, Prehrambena tehnologija, Logistika i mobilnost, Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža te Računarstvo i informatika.

Za upise na Medijski dizajn i Glazba i mediji provodi se prijemni ispit. Zbog toga prijave na Medijski dizajn u Postani student traju do 23. lipnja, a na Glazbu i medije do 28. lipnja. Troškovi prijemnog su 13,27 eura. Sve detalje možete vidjeti u natječaju ispod. Ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli najviše studenata prima Poslovna ekonomija

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli ove godine upisuje ukupno 1.160 studenata, što je za 17 studenata manje nego lani. U Puli maturanti mogu upisati prijediplomske studije na Fakultetu ekonomije i turizma ‘Dr. Mijo Mirković’, Filozofskom, Fakultetu za odgojne i obrazovne djelatnosti, Fakultetu informatike, Tehničkom fakultetu, Fakultetu prirodnih znanosti, Medicinskom fakultetu i Muzičkoj akademiji u Puli. Učiteljski studij na Fakultetu za odgojne i obrazovne djelatnosti upisuje se kao integrirani prijediplomski i diplomski studij.

Najviše studenata prima Poslovna ekonomija na Fakultetu ekonomije i turizma ‘Dr. Mijo Mirković’, njih 223, a studenti mogu odabrati smjerove Financije i računovodstvo, Management i poduzetništvo, Marketing i Turizam. Za upis na studije Muzičke akademije i na studij Dizajn i audiovizualne komunikacije provode se prijemni ispiti. Oni koji žele upisati studij Rani i predškolski odgoj i obrazovanje ili Učiteljski studij s nastavom na talijanskom jeziku morat će pristupiti provjeri znanja jezika na B2 razini ako ne polože talijanski jezik na državnoj maturi. Sve detalje možete vidjeti u natječaju ispod. Ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Za sve koji će na državnu maturu izaći u 2023./2024. godini pokrenuli smo novu Facebook grupu, Maturanti 2023./2024., učlanite se kako biste se povezali s vršnjacima i kako ne biste propustili najvažnije vijesti o maturi. Najnovije informacije o maturi možete doznati i putem našeg Facebook pagea Maturanti 2024. i Instagram profila Državna matura, dok kalendar mature za 2024. detaljno možete proučiti na linku. U sustavu kvizovi.srednja.hr možete rješavati pitanja s prijašnjih rokova mature.