Pretraga

Još jedan studentski dom ljeti će biti otvoren za sve: Već je dogovoren smještaj sportaša

A- A+

Ovog će ljeta Studentski centar Rijeka prvi put iznajmljivati studentski smještaj na Kampusu, odnosno studentsko naselje Trsat. Naime, od ove godine smještaj se smije koristiti u komercijalne svrhe kao hostel i za one koji nisu studenti. U takav je smještaj cilj privući mlade sportaše.

studentski dom trsat rijeka

Studentski dom Trsat u Rijeci | foto: srednja.hr

Ravnatelj Studentskog centra Rijeka Goran Manestar za Novi list rekao je kako će se od 16. srpnja do 31. kolovoza studentski paviljoni na Kampusu iznajmljivati kao hosteli. Riječ je o tome da je istekao uvjet Europske unije, odnosno Strukturnih fondova kojima je dom građen, u kojem se smještaj nije smio koristiti u komercijalne svrhe.

– Kada u paviljonima ne borave studenti, smještajni kapacitet iznajmljivat će se kao hosteli, a već imamo dogovoren smještaj 800 sudionika koji dolaze na Sportske igre mladih u srpnju. Smještajnim kapacitetima u Kampusu želimo se okrenuti prema masovnim sportskim manifestacijama jer možemo ponuditi smještaj za veliki broj sudionika, objasnio je Manestar za Novi list.

Izdvojeni članak

Otvorene su prijave za ljetni smještaj u studentskom domu u Zagrebu: Ove godine će se boraviti na Savi

Ova praksa već se provodila u studentskom naselju ‘Ivan Goran Kovačić’ u Rijeci, kao i u studentskim domovima u Zagrebu, Rijeci i Osijeku. Manestar je kazao kako su u pregovorima s još nekim organizatorima sportskih manifestacija koje će se održati u Rijeci, a ako se tako ne popune sva mjesta, objavit će se oglasi za pojedinačne dolaske.

Sve je to, prenosi Novi list, i dio Smjernica za razvoj sporta na Sveučilištu u Rijeci 2022.-2025. koji nalažu proširenje sportsko-rekreativnih kapaciteta. Na Kampusu bi se tako ove godine trebali otvoriti košarkaško i cageball igralište.