Pretraga

Kako je moguće da struja ubije dva studenta, na istom mjestu, u dva dana razlike? Ovo je timeline događaja

A- A+

Dvojica studenata, na istom mjestu, u dva dana razlike, poginula su od strujnog udara. Akademska zajednica zavijena je u crno, a mi pitamo policiju da nam razjasni pojedinosti ovih tragičnih događanja.

policija automobil kombi

Policija | Foto: Ivan Klindić www.ivanklindic.info

Akademska zajednica ne pamti ovako crn i tmuran dan. Dvojica studenata Fakulteta hrvatskih studija, 21-godišnji Nikola Michael Sušec i 23-godišnji Jerko Kučić poginula su nedaleko faksa. Na željezničkom kolosijeku Borongaj, blizu zapuštenog kampusa na kojem studiraju, udarila ih je struja visokog napona. Jedan od njih zadnjih se dana vodio kao nestala osoba, a drugi ga je, prema onome što je policija objavila, išao tražiti pa je tako i sam poginuo.

Izdvojeni članak
nikola sušec jerko kučić poginuli

Poginula dvojica studenata Hrvatskih studija: Jednoga od njih tražili su od srijede

Ovo je timeline događanja

Nikola Michael Sušec zadnji put je viđen u srijedu 16. ožujka, nešto iza 18 sati, ispred zgrade Fakulteta hrvatskih studija na borongajskom kampusu. Od tu se, prema navodima studenata, trebao uputiti na menzu u Studentski dom Lašćina, no tamo nije stigao. Dan nakon, 17. ožujka u 7.25 sati ujutro zagrebačka policija na željezničkom kolosijeku Borongaj, nedaleko borongajskog kampusa i Hrvatskih studija gdje je student zadnji put viđen, nalazi tijelo muške osobe neutvrđenog identiteta. No, vijest o tome policija objavljuje tek dan nakon – danas – 18. ožujka, i to na svojim službenim stranicama, što možete vidjeti u screenshotu na dnu teksta. To tijelo, doznajemo danas tek nešto iza dvanaest sati, pripada Nikoli Michaelu Sušecu.

To doznajemo, napomenimo još jednom, tek danas; tijekom jučerašnjeg dana, 17. ožujka prijavljen je Sušecov nestanak i on se u evidenciji policije vodi kao nestala osoba. Studenti na društvenim mrežama dijele njegovu sliku i informacije što je nosio na sebi, gdje je zadnji put viđen i gdje se uputio, sve u nadi kako će ga pronaći živog. Svo to vrijeme nestali student zapravo je mrtav, iako javnost, pa ni njegovi kolege i prijatelji, to još ne znaju. Kako se vodi kao nestala osoba, jutros ga, prema onome što je objavila policija, tražiti ide grupica studenata s Fakulteta hrvatskih studija, među kojima je i Jerko Kučić. Kučić s nekolicinom studenata odlazi na željeznički kolosijek Borongaj, neznajući da ide na praktički isto mjesto gdje je dan prije nađeno tijelo njegova prijatelja. Tamo se penje na vagon i smrtno stradava od strujnog udara.

Pitali smo policiju da nam razjasni slučaj

S obzirom na to da su u razmaku od dva dana, na istom mjestu, od istog uzroka – strujnog udara visokog napona – poginula dvojica mladića, studenata Hrvatskih studija, zagrebačkoj policiji šaljemo upit da nam razjasni neke nedoumice. Konkretno, pitamo policiju da nam objasni kako je točno poginuo 21-godišnjak čije je tijelo nađeno jučer ujutro, te zašto nisu jučer, kada su pronašli tijelo nepoznatog mladića, o tome izvijestili javnos; isto tako, zašto nisu zatvorili perimetar oko željezničkog kolosijeka Borongaj. To ih pitamo, naglasimo, posebno uzimajući u obzir da je u blizini sveučilišni kampus na kojem studira nekoliko tisuća studenata i da isti studenti godinama prolaze preko te pruge na i sa neprohodnog kampusa i fakulteta na kojima studiraju.

Pitamo ih i kako je moguće da se Nikola Michael Sušec, 21-godišnjak čije je tijelo jučer ujutro pronađeno, još sinoć vodio kao nestala osoba; odnosno, tražimo da nam odgovore je li policija kad je dobila prijavu za nestanak prvo provjerila radi li se možda o tijelu muškarca koje je jučer ujutro nađeno na željezničkom kolosijeku. Pitanja su to koja smo poslali zagrebačkoj policiji i Ministarstvu unutarnjih poslova, a čim dobijemo njihove odgovore, objavit ćemo ih na portalu srednja.hr.

Screenshot vijesti objavljene danas na stranicama PU zagrebačke o pronalasku tijela, uz dvije nadopune, također tijekom današnjeg dana

Dopuna tekstu: Policija je odgovorila na naš upit da razjasni nedoumice oko tragične pogibije dvojice studenata. Njihov odgovor pročitajte ovdje.