Pretraga

Poginula dvojica studenata Hrvatskih studija: Jednoga od njih tražili su od srijede

A- A+

Dan je kakav akademska zajednica ne pamti. Tragično su poginula dvojica studenata Fakulteta hrvatskih studija, 21-godišnji Nikola Michael Sušec i 23-godišnji Jerko Kučić. Faks se na službenim stranicama oprostio od njih.

nikola sušec jerko kučić poginuli

Poginula dvojica studenata Fakulteta hrvatskih studija, 21-godišnji Nikola Michael Sušec (lijevo) i 23-godišnji Jerko Kučić (desno)

Dvojica studenata Fakulteta hrvatskih studija, 21-godišnji Nikola Micheal Sušec i 23-godišnji Jerko Kučić, tragično su preminuli. Objavio je to faks na svojim službenim stranicama.

Jedan od njih nestao u srijedu

Vijest o Nikolinom nestanku objavili su još jučer. Kolege su ga zadnji vidjele ispred zgrade Hrvatskih studija na borongajskom kampusu, u srijedu 16. ožujka, nešto iza 18 sati. Otuda se trebao uputiti u menzu Studentskog doma na Lašćini, no po svemu sudeći, tamo nije stigao. Kako je objavio faks, Nikola je smrtno stradao istog dana.

– Pamtit ćemo njegov vedar lik, ljudskost, susretljivost, komunikativnost, srčanost i domoljublje. Fakultetska zajednica izražava sućut njegovu tati Josipu i majci Heidi Melindi, napisali su s faksa i najavili da će datum sprovoda objaviti naknadno.

Nikola Michael Sušec rođen je u Eugenu, na zapadu savezne američke države Oregon 13. studenoga 2001. S izvrsnim je uspjehom završio Katoličku srednju školu otaca marista u Eugenu, a potom upsiao kroatologiju na Hrvatskim studijima kao pripadnik hrvatskoga iseljeništva u SAD-u, kvoti Hrvata izvan RH. Tek nedavno je doselio u Hrvatsku, i na faksu je tek uspio završiti jedan semestar.

Dva sata nakon vijest o još jednom stradalom

Vijest da je tragično poginuo još jedan njihov student, 23-godišnji Jerko Kučić, Fakultet hrvatskih studija objavljuje nepuna dva sata nakon što su objavili da je potraga za dvadesetjednogodišnjakom tragično okončana.

– Pamtit ćemo njegovo poštenje, druželjubivost, optimizam i brižnost. Fakultetska zajednica izražava sućut njegovoj majci Danijeli, napisali su s Fakulteta i najavili da će naknadno obajviti datum sprovoda.

Jerko Kučić rođen je u Splitu u srijedu 14. srpnja 1999. Završio je srednju školu Antuna Matijaševića-Karamanea u Visu i godine 2019. upisao je dvopredmetni preddiplomski sveučilišni studij povijesti i filozofije i kulture.

Poginuli od strujnog udara

Prema podacima koje je objavila zagrebačka policija, dvojica studenata Fakulteta hrvatskih studija tragično su preminula od posljedica strujnog udara visokog napona, na željezničkom kolosijeku Borongaj, nedaleko kampusa gdje se nalazi njihov fakultet. Prvo je tijelo, ono Nikole Michaela Sušeca, pronađeno jučer ujutro, a danas je potvrđen identitet i uzrok smrti; odnosno da se radi o 21-godišnjaku koji je poginuo od udara struje.

Drugo tijelo, ono Jerka Kučića, pronađeno je danas na istom željezničkom kolosijeku. Prema onome što je policija objavila, Kučić je u društvu s još nekoliko mladića išao tražiti prijatelja koji je nestao dan ranije. Dolaskom do željezničkog kolosijeka, navodi policija, popeo se na vagon i smrtno stradao; i ovdje je, navodi policija, uzrok smrti strujni udar visokog napona.

Izdvojeni članak
policijski kombi

Kako je moguće da struja ubije dva studenta, na istom mjestu, u dva dana razlike? Ovo je timeline događaja

Studenti se oprostili od kolega

Studentski predstavnici s Fakulteta hrvatskih studija na društvenim su se mrežama oprostili od dvoje preminulih kolega.

– S velikom tugom obavještavamo vas da su dvojica naših kolega i prijatelja Nikola Michael Sušec i Jerko Kučić smrtno stradali. Obojicu ćemo pamtiti po dobroti, simpatičnosti, duhovitosti i svim njihovim kvalitetama. Ovo je vrlo težak dan za sve nas pun boli, a o datumima sprovoda naknadno ćemo vas obavijestiti, napisali su iz Studentskog zbora FHS-a.

Tom su prilikom pozvali sve ljude i studente na oprez pri prelasku i zadržavanju oko pruge na trasi Borongaj-Maksimir-Trnava, gdje su dvojica studenata, napomenimo, poginula od udara struje visokog napona.

Pitali smo policiju da razjasni što se dogodilo

Dvojica studenata, na istom mjestu, u dva dana razlike, poginula su od strujnog udara. Tijelo prvoga pronađeno je još jučer ujutro, no policija je to objavila tek danas. Neznajući da je njegov prijatelj i kolega mrtav, drugi ga je student, zajedno s nekolicinom kolega s faksa, krenuo tražiti na istom mjestu. Popeo se na vagon i smrtno stradao od strujnog udara.

Akademska zajednica zavijena je u crno, a mi smo policiju da nam razjasni pojedinosti ovih tragičnih događanja; konkretno zašto nisu ranije izvijestili o nesretnom smrtnom slučaju i osigurali područje na kojem je studenta udarila struja visokog napona. Cijeli timeline događaja koji su doveli do ove tragedije možete pročitati ovdje.