Pretraga

Kakvo priznanje: Rektor Boras dobit će počasni doktorat – od Sveučilišta u Mostaru

A- A+

Zagrebački rektor Damir Boras, široj javnosti poznat po brojnim aferama i medijskim napisima, u posljednjim mjesecima svojega mandata dobit će posebno priznanje. Sveučilište u Mostaru dodijelit će mu počasni doktorat.

Damir Boras

Damir Boras, još uvijek aktualni rektor zagrebačkog sveučilišta
Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

Kako ekskluzivno doznaje Telegram, notorni zagrebački rektor Damir Boras dobit će počasni doktorat. Dodijelit će mu ga, ni više ni manje, nego Sveučilište u Mostaru. Tu su informaciju novinarki Telegrama službeno potvrdili iz rektorata gdje su joj objasnili kako je postupak priveden kraju i preostala je, zapravo, samo svečana dodjela. Ceremonija za dodjelu je, naveli su, u pripremnoj fazi.

Počasni doktorat mostarskog sveučilišta dodjeljuje se, propisano je tako Statutom, podcrtava Telegram, ‘istaknutim znanstvenim i javnim osobama iz zemlje i inozemstva za izuzetne doprinose u pojedinim područjima znanstvenoga, znanstveno-nastavnoga, kulturnog i umjetničkog stvaralaštva za izuzetan doprinos napretku Sveučilišta, kao i za izuzetne doprinose u duhovnome i materijalnom razvoju i djelovanju na promociji mira, tolerancije i humanosti’. Doktorat će mu svečano udijeliti Zoran Tomić, rektor mostarskog sveučilišta.

Zagrebački rektor Boras inače ima dobre odnose s mostarskim sveučilištem. Osim što ga je nazvao izvrsnim i pohvalio naša državna ulaganja u to sveučilište, službeno i surađuje s nekim tamošnjim fakultetima. Kako podcrtava Telegram, gostujući je profesor na mostarskom Filozofskom fakultetu od 2011. godine, gdje predaje nekoliko kolegija, čak i na doktorskoj razini.