Pretraga

Kaos u Splitu: Zbog neaktivne x-ice, studenti ostaju bez ručka

A- A+

Iako nije neobično da prvih par dana akademske godine x-ice još nisu aktivne, od početka je već prošlo dvadesetak dana, a nekim splitskim studentima x-ica još uvijek ne radi. Posebice je to problematično za studente koji žive udaljeni od roditeljskog doma, a obrok u menzi po ekonomskoj cijeni ne mogu si priuštiti.

Kako piše portal Dnevnik.hr, posljednjih dana u menzi splitskog FESB-a studenti nailaze na velike gužve. Razlog: iako je od početka akademske godine prošlo već više od 20 dana, nekim studentima još uvijek nije evidentiran upis godine, pa im ni x-ice nisu u funkciji.

Izdvojeni članak

Provjerite koju razinu prava na X–ici možete koristiti i kako dobiti veću subvenciju

Upravo zbog toga brojni studenti ostaju bez ručka, jer si u menzama ne mogu priuštiti ručak bez subvencije, po ekonomskoj cijeni obroka. Problem je time veći što brojni studenti nemaju u blizini roditeljski dom, pa se za hranu moraju snalaziti na razne načine.

– Pa pobjegao kući, što ću, nema hrane, smršavit ću, opisao je svoje rješenje za Dnevnik.hr student Damir iz Livna.

Dekan FESB-a za Dnevnik.hr objasnio je kako je razlog zbog kojeg x-ice još uvijek nisu aktivne taj što su ispitni rokovi bili kasno pa i popis studenata koji su sve položili i upisuju godinu bude sačinjen kasnije. Situaciju je dodatno pogoršala obaveza prijava za iksice koja je ove godine uranila 15 dana.
Dovršetak upisa očekuje se do kraja mjeseca, a dekan Srđan Podrug za Dnevnik.hr kazao je kako se administrativna služba trudi maksimalno da proces upisa bude okončan što prije.