Pretraga

Kratka horor priča: Online predavanje

A- A+

Budite se rano ujutro i gledate na sat. Čudno vam je jer se niste probudili uz zvuke budilice, već sami od sebe. Je li moguće da ste se sami od sebe probudili na vrijeme? Čak se osjećate i donekle naspavano…  Poznajete se dovoljno dobro da brzo gledate na mobitel i shvaćate da ste ipak u pravu. Niste se probudili na vrijeme već ste prespavali sve tri budilice. I sada kasnite na predavanje. Na online predavanje…

Foto: Victoria Heath; Unsplash

Posljednjih nekoliko mjeseci ste se uvjerili u jednu stvar, a to je onda da istinski mrzite online predavanja. No ako jednu stvar mrzite još više, onda je to kašnjenje na ta ista predavanja. Vi ste se sada probudili točno tri minute prije početka predavanja, što znači da imate taman dovoljno vremena za uzeti laptop, upaliti ga i spojiti se na predavanje.

Pojesti nešto? Možete zaboraviti na to. Osim što ne možete, jer vam kruli trbuh cijelo vrijeme. Oprati zube? Možete zaboraviti na to. Osim što ne možete, jer stalno imate onaj grozan osjećaj neopranih zubi… O tome da se presvučete u nešto što nije pidžama ne možete trenutno ni sanjati, kamoli nešto više.

O svemu ovome razmišljate dok panično palite laptop, a on se naravno rasteže. Je li vaš laptop najnoviji laptop koji je u stanju podnijeti sate i sate video poziva na dnevnoj bazi? Naravno da ne. Imate osjećaj da se jednog dana samo neće uopće upaliti te će sve ostati na prvom crnom ekranu, koji čini vam se traje sve dulje i dulje.

No, danas nije taj dan. Ipak ste ga uspjeli upaliti i sve je dobro. Nije sve dobro jer laptop i dalje proizvodi buku kao da je u pitanju fen (u najmanju ruku) i ne, ne pomaže to što nemate nikakve aplikacije na njemu ili što ste kupili hladnjak za laptop. To mlatilo zraka samo još doprinosi većoj buci i tome da ste stalno svjesni toga koliko je vaš laptop kritičan.

I dok je nekome možda buđenje tri minute prije početka online nastave sasvim u redu, vama nije. Vaš laptop se ne može pripremiti u tri minute i sada već kasnite. I naravno da kasnite kod onoga/e koji/a ne trpi kašnjenje i sad ćete se morati natezati da vas uopće pusti na predavanje, iz Zoom čekaonice.

Izdvojeni članak

Kratka horor priča: Grupni rad

Taj Zoom. Ove godine ste prvi put proveli ovoliko vremena na video pozivima još od 2009. godine, kada se još koristio Skype. I ne, niste imali Zoom partyje niti išta, zato što imate traume od predavanja.

Loša internetska veza koja stalno pada, laptop koji se pregrijava, kamera na kojoj je kvaliteta ne nula, nego u minusu… Sve je to recept za katastrofu zbog koje jednostavno mrzite online predavanja. Postoji to još milijun stvari zbog kojih mrzite online predavanja, no ovo su oni tehnički razlozi koji bi realno, svakoga izbacili iz takta.

Sada čekate da vas pusti unutra. I dalje čekate. Šaljete poruku nekome da upozori na vaše čekanje. Napokon vas pušta unutra. Priključujete se bez kamere, iako znate da će vam reći da ju upalite. A zaista danas niste raspoloženi za kameru, ne u ovom stanju pospanosti i u omiljenoj pidžami. Naravno, upravo vam je rečeno da morate upaliti kameru. Super.

Laptopu postaje još teže sve izdržati i u prosjeku svake dvije minute vam se sve zamrzne – nema slike, nema tona… Je li do Interneta ili do vašeg laptopa? Vjerojatno savršen mix. Uzimate mobitel i pokušavate se preko njega spojiti, jer ovo nema smisla, više vremena provodite zamrznuti nego slušajući predavanje.

Ideja s mobitelom nije loša, no ne možete ga nikako namjestiti da samostalno stoji, morat ćete ga sada držati u ruci sljedeća dva sata. Predivno. Možete li barem izaći iz poziva i otići proskrolati, vidjeti što ima? Aha, da, ali ne jer ste na kameri. Na ovoj kameri čak dolazi do izražaja vaša u potpunosti neprikladna pidžama, sigurno svi uživaju u ovom prizoru.

Prošlo je tek deset minuta, no već ste se cijeli ukočili, sve vas boli. Sad biste se najradije ustali i malo prošetali, no ne možete – kamera. Ponovno vam kruli u želucu, imate odvratan osjećaj u ustima i postajete žedni. Mrzite online predavanja, a još više ona koja zaista prođu u duhu online predavanja…


*komentar je stav autorice