Pretraga

Kreću prijave za stipendiju Sveučilišta u Zagrebu u 2023.: Povećan iznos, dobiva je više studenata

A- A+

Sveučilište u Zagrebu otvorilo je natječaj za studentske stipendije u 2022./23. godini. Uvedena je nova kategorija za studente umjetničkog područja pa je za ovu godinu broj stipendija povećan s 500 na 520. Veći je i iznos – prijašnjih godina stipendija je iznosila 10.000 kuna, a ove godine iznosi 1.500 eura (11.295 kuna).

stipendija

Foto: srednja.hr

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za dodjelu 520 stipendija u akademskoj godini 2022./2023. To je za 20 stipendija više nego lani, a razlog povećanja je uvođenje nove kategorije kroz koju se stipendiraju studenti umjetničkog područja.

Stipendija se dodjeljuje u pet kategorija

– Sveučilište je prepoznalo važnost vrednovanja izvrsnosti studenata umjetničkog područja kroz dodatna postignuća i nagrade koje osvajaju, a ne samo kroz ocjene i ostvarene ECTS bodove, te je otvorilo dodatnu (E) kategoriju u kojoj  se za stipendiju mogu prijaviti studenti umjetničkih akademija te Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta koji su za vrijeme studiranja osvojili  nagrade i priznanja – gradske, nacionalne i međunarodne razine, nominacije za nagrade najviše nacionalne i međunarodne razine ili su sudjelovali u relevantnim projektima od visoke umjetničke vrijednosti, priopćeno je sa Sveučilišta u Zagrebu.

Ukupno je ove godine pet kategorija u kojima se studenti natječu za stipendiju Sveučilišta u Zagrebu:

A.  stipendije za izvrsnost – studentima koji se nalaze u 10% najuspješnijih studenata na studijskom programu za koji se prijavljuju (350 stipendija)
B.  stipendije studentima koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike (STEM) (40 stipendija)
C.  stipendije uspješnim studentima športašima (10 stipendija)
D.  stipendije za studente slabijega socioekonomskoga statusa (100 stipendija)
E.   stipendije za studente umjetničkoga područja (20 stipendija).

Izdvojeni članak

Izašle su sve liste dobitnika stipendija Grada Zagreba u 2023., provjerite jeste li na njima

Povećan je i iznos stipendije, prijave započinju 15. veljače

Osim broja stipendija povećan je i iznos stipendije pa će dobitnicima na račun biti isplaćeno 1.500 eura (11.295 kuna) umjesto dosadašnjih 10.000 kuna.

– Prijave počinju 15. veljače u 12 sati i traju do 1. ožujka 2023. do ponoći. Obavljaju se isključivo elektroničkim putem upisivanjem podataka u aplikaciju na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu uz pomoć elektroničkog identiteta (AAI), obavještavaju sa Sveučilišta u Zagrebu.

Detaljno uvjete za svaku od kategorija možete proučiti u tekstu natječaja u nastavku, a ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu. Izjava o članovima kućanstva za D kategoriju može se preuzeti ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab