Pretraga

Kroz 10 mjeseci još jedan grad dobiva studentski dom na četiri etaže, imat će i menzu

A- A+

Kroz 10 mjeseci, studenti Veleučilišta u Bjelovaru dobit će studentski dom. Naime, krenula je obnova zgrade bivšeg Doma učenika srednjih škola. Nakon obavljene konstrukcijske obnove, u vrijednosti od 1,7 milijuna eura, nastavit će se cjelovita i energetska obnova te zgrade. Prostor će zaprimati 63 studenata u 35 soba, imat će četiri etaže i menzu namijenjenu i onima koji neće živjeti u domu.

Obnova zgrade studentskog doma

Obnova zgrade studentskog doma | foto: bjelovar.hr

Bio je dom za učenike, a kroz godinu dana postat će studentski dom. Riječ je o zgradi u Bjelovaru koja je prošla konstrukcijsku obnovu u vrijednosti od 1,7 milijuna eura te kreće cjelovita i energetska obnova kako bi postao buduće mjesto za život studenata.

Rok za završetak radova je deset mjeseci nakon čega slijedi opremanje doma. To će financijski omogućiti Grad Bjelovar u dogovoru s Veleučilištem u Bjelovaru, prema riječima gradonačelnika Darija Hrebaka, prilikom obilaska zgrade.

Dom će imati četiri etaže, 35 soba i menzu za sve

Kako ističe projektant Hrvoje Malčić u tijeku su pripremni radovi te će se prvo raditi hidroizolacija, to jest zaštita od prodora vlage i vode. Nakon toga postavlja se skela i počinju radovi na pročelju zgrade. Posao izvođača radova putem postupka javne nabave dobila je tvrtka Hidroregulacija d.o.o., a ukupna vrijednost ugovora, u kojeg su uključeni radovi i nadzor, iznosi nešto više od 4,9 milijuna eura. Nacionalni plan oporavka i otpornosti omogućava financiranje navedenih radova, a dvorišni dio obnovu dvorišnog dijela zgrade financirat će Grad Bjelovar s oko 15 posto od iznosa.

Budući studentski dom moći će zaprimati 63 studenata u 35 soba. Imat će četiri etaže, dakle podrum, prizemlje i dva kata. Menza s kapacitetom za 110 studenata bit će smještena u prizemlju doma, a u njoj će se moći hraniti i svi ostali studenti Veleučilišta u Bjelovaru koji neće živjeti u domu.

Izdvojeni članak

Jedan od najpopularnijih studija pokreću i na diplomskoj razini: Bit će mjesta za 60 studenata

Na Veleučilištu u Bjelovaru studiraju 632 studenta

Godine 2007. osnovana je Visoka tehnička škola u Bjelovaru, koja je deset godina kasnije promijenila naziv u Veleučilište u Bjelovaru. Njega danas čine tri stručna prijediplomska studija Mehatronika, Sestrinstvo i Računarstvo te stručni diplomski studij Sestrinstvo.

Danas na Veleučilištu studiraju 632 studenta, od čega je 225 redovnih, a 113 ima pravo na subvencionirani smještaj, odnosno nemaju prijavljeno prebivalište u Bjelovaru ili u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, prema riječima dekanice Veleučilišta, Zrinke Puharić. Stoga je studentski dom postao potreba i bit će od velikog značaja za studente iz cijele Hrvatske koji žele doći na studij u Bjelovar.

Predsjednik Studentskog zbora Veleučilišta u Bjelovaru Ivan Ćuk smatra da je prednost ovog doma što je smješten svega 50-ak metara od fakulteta gdje se održavaju predavanja i svakako to što će biti u kompleksu sa studentskom menzom.