Pretraga

‘Laptop koji nije na izdisaju snaga’ i još 26 stvari koje nedostaju svakom studentu

A- A+

Studentski život ima svoje bolje i gore trenutke. Ovisno o tome u kojem se trenutku trenutno nalazite, ili jedva čekate tren kada ćete dobiti diplomu i zauvijek prestati biti student, ili razmišljate o tome kako biste mogli produljiti studiranje i još koju godinu uživati.

foto: Unsplash; Megan te Boekhorst

Nećemo se lagati, kada je u pitanju studiranje, zaista je teško ignorirati sve one loše i negativne strane. Pogotovo sada, u vrijeme kolokvija, predrokova, rokova i seminara. Kako ostati normalan i može li se – tutorial i savjeti. Sve nam je jasno, na kraju krajeva i samo smo bili studenti. Ili još uvijek jesmo, ako pak pitate autoricu članka.

I dok je u tamnim trenutcima bitno razmišljati o tome da vas na kraju svega ipak čeka neko svijetlo, pa makar to svijetlo bilo samo kratki predah od par dana između kraja rokova i početka novog semestra. Ali, nećemo se praviti da smo nešto što nismo – nama studentima je prirodno žaliti se i samosažalijevati. Pa ćemo u tom tonu i nastaviti.

Studentski život je težak, ali još je teži kad se malo izvučete iz konteksta. Realno gledajući, mislite li da je normalno da dijelite sobu u domu s nekime koga uopće niste nikada prije upoznali? Zvuči malo opasno, ali ako ste student – onda je u redu. Ukratko, studentima mnogo toga nedostaje u životu. Pa da ne duljimo, mi ćemo započeti popis, a vi ga slobodno dovršite.

 1. Kuhinja
 2. Hladnjak (ako imate mini, onda hladnjak normalne veličine)
 3. Privatnost
 4. Novci
 5. San
 6. Vrijeme
 7. Obitelj
 8. Disciplina
 9. Uredan život
 10. Čista odjeća
 11. Ispeglana odjeća
 12. Normalna hrana
 13. Živci
 14. Novčanik koji se ne raspada
 15. Pokaz za bus/tramvaj
 16. Privatan Netflix profil
 17. Posao
 18. Dan bez ijedne obaveze
 19. Čisto okruženje
 20. Ljudi koji vas razumiju
 21. Plaćanje karticom u menzi
 22. Život bez stresa
 23. Flat Internet
 24. Laptop koji nije na izdisaju snaga
 25. Kupaonica koju ne dijelite s pola svijeta
 26. Vrijeme za hobije i interese van faksa
 27. Druženja bez alkohola