Pretraga

Legendarni Vojko V prisjetio se svojih studentskih dana i poslao važnu poruku maturantima

A- A+

Započela je Smotra Sveučilišta u Splitu, a na svečanom otvaranju prisustvovali su pojedini visoki uzvanici, uključujući rektora Dragana Ljutića koji je nahvalio današnju situaciju studenata i usporedio ju s onom kada je on studirao. Na Smotri se pojavio i splitski reper Vojko V, koji je maturantima poručio da – uče i rade.

Vojko V. Screenshot: YouTube

Ovoga je ponedjeljka započela Smotra Sveučilišta u Splitu koja će trajati do petka, 8. prosinca. Na svečanom otvorenju prisustvovali, među ostalom, i splitski reper Vojko V te rektor Dragan Ljutić koji se za Dalmatinski portal prisjetio kako je sve izgledalo u vrijeme kada je on studirao i nahvalio svoje Sveučilište.

– Davne 1975. imao sam problem smještaja, prehrane…Danas je nešto sasvim drugo, mi se borimo za naše studente. Moja je sintagma studenti, studenti, studenti. Izvanredne su mogućnosti studiranja, pogledajte samo predivan prostor za učenje – našu sveučilišnu knjižnicu.  Uz to, s vremena na vrijeme i sam kušam hranu našeg Studentskog centra, dovodim i kolege rektore u menzu. Ovo danas je puno bolje, primjerenije – dajemo studentima baš ono što trebaju, rekao je Ljutić.

Izdvojeni članak
Rektor Dragan Ljutić i Sveučilište u Splitu

Zakon kaže da se studentski izbori moraju provoditi svake druge godine: U Splitu ih nije bilo od lipnja 2021.

S druge strane, Vojko V je rekao da je u studentskom periodu imao puno više kose i životne energije, a manje kila. On je, inače, studirao na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, za kojeg je imao samo riječi hvale. Budući da je sada vrijeme kada maturanti već počinju s priprema za maturu, poručio im je jednu stvar.

– U moje je vrijeme bilo samo ‘uči i radi’. Preporučujem to i maturantima, napominje Vojko V ističući kako primjećuje da je danas studentima na raspolaganju znatno širi spektar dodatnog sadržaja.