Pretraga

Majstor s mora: Zadarski student malo se napio pa ‘posudio’ građevinski valjak da brže stigne kući

A- A+

Majstor s mora pobrinuo se za ovotjednu vijest broj 1 iz rubrike ‘vjerovali ili ne’! 24-godišnji zadarski student u noći sa srijede na četvrtak, nakon provoda u gradu uputio se kući. Noseći u krvi teret od ukupno dva promila alkohola, odlučio si je prikratiti put do kuće ‘posudivši’ građevinski valjak na koji je naišao. Mladić se zadarskim ulicama sigurno dovezao do kuće, gdje ga je dočekala policija. Tako je ludu večer završio u postaji na triježnjenju, a potom i na kriminalističkoj obradi jer je zaradio kaznenu prijavu.

Foto: Pixabay

Zadar je dobio novu gradsku legendu, i to u 24-godišnjem studentu koji si je u noći sa srijede na četvrtak, nakon provoda u gradu, odlučio prikratiti put kući. Učinio je to tako što je ‘posudio’ građevinski valjak na koji je naišao putem.

Izdvojeni članak

[LiDraNo ’18] ‘Da crkneš od smija’: Zadarski srednjoškolci donose najveće provale i šale u svom školskom listu

Kako javlja zadarski.hr, mladić je nakon provoda iz Grada krenuo pješke na Belafužu. Oko tri sata ujutro kad stigao je do križanja Puta Bokanjca i Puta Nina, gdje već nekoliko mjeseci traju građevinski radovi na cesti, ugledao je dva parkirana valjka. Kako je sa sobom u krvi nosio i dva promila alkohola, 24-godišnji student odlučio se poslužiti jednim od strojeva i skratiti si put do kuće.

Valjkom se lagano vozio nekih petstotinjak metara, sve do Ulice Gospe Maslinske gdje stanuje. Pred kućom je valjak uredno sparkirao i uputio se na spavanje, no presrela ga je policija koju su pozvali građani. Naime, obavijestili su policiju da im netko usred noći vozi valjak kroz ulicu, a da to zasigurno nije radnik tvrtke koja vrši radove.

Mladi je Zadranin potom završio u policijskoj postaji na triježnjenju, a potom i na kriminalističkoj obradi jer je zaradio kaznenu prijavu “zbog neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari”. Inače, za taj je prijestup predviđena maksimalna kazna do godine dana zatvora, a mladić bi mogao odgovarati i za vožnju u pijanom stanju.

Zadarski.hr piše da je mladi Zadranin, čim je javnost saznala za njegovu malu noćnu avanturu, postao heroj na društvenim mrežama.

– Komplimenti su stizali sa svih strana, postao je “legenda”, “genijalac” i “pravi čovik”, s puno uvažavanja svi opisuju njegov “podvig”, piše Zadarski.hr.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap