Pretraga

Nasilje u školi kod Zadra: Učenici za vrijeme odmora zalijepili pa iščupali obrve

A- A+

Novi slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se u Osnovnoj školi Jurja Barakovića u Ražancu kod Zadra. Prema riječima osobe koja je bliska učenici nad kojom je vršnjačko nasilje počinjeno, dvojica učenika su joj u za vrijeme malog odmora u razredu zalijepili pa iščupali obrve. Kada je vijest dospjela u lokalne medije, oglasila se i ravnateljica i istaknula kako će škola poduzeti sve mjere i sankcije kada se utvrde sve okolnosti događaja.

djevojčica sjedi i drži glavu na koljenica dok joj se drugi učenici iza ćeđa smiju

Foto: Canva

Učenici u Osnovnoj školi Jurja Barakovića u Ražancu dvojica učenika zalijepila su i iščupala obrve. Sve se dogodilo, kako piše zadarskilist.novilist.hr, za vrijeme malog odmora u razredu, a za Zadarski list je slučaj vršnjačkog nasilja ispričala anonimna osoba bliska učenici.

– Već neko vrijeme ona trpi uvrede i ponižavanja, govore joj svakakve uvredljive riječi. Sve je to bilo na riječima, sve do neki dan kad su joj za vrijeme malog odmora u razredu zalijepili i iščupali obrve. Škola je popričala s njima i to je ostalo na tome. Mama joj je u strahu, svi smo, a njoj se sad govori da je cinkarošica i slično. Majka je bila jutros na sastanku s pedagoginjom i rečeno joj je da djeca neće odgovarati jer je već prošlo neko vrijeme. Djevojčica je u strahu to držala u sebi, tek nakon par dana je rekla što joj se dogodilo, ispričala je osoba za Zadarski list.

Izdvojeni članak
učenik drži šaku nad drugim učenikom dok se pokriva po glavi

Dokle ide nasilje u školama? ‘Imali smo foru da ako padneš na pod da te deset ljudi cipelari’

Lokalni portal kontaktirao je i ravnateljicu škole Vesnu Drmić koja je rekla kako škola poduzima sve mjere i da će biti i sankcija nakon što se razjasne sve okolnosti tog događaja. I dok je majka djevojčice bila na razgovoru u školi, roditelji dvojice učenika tek trebaju to obaviti.

– Meni je jako žao, čula sam za taj slučaj koji se dogodio i odmah sam angažirala razrednicu i stručnu službu da se pozove majka djevojčice na razgovor da vidimo o čemu se točno radi. Oni su danas bili na razgovoru, a ja još nemam povratnu informaciju jer smo imali danas nacionalne ispite iz engleskog jezika koji su tek maloprije završili, rekla je ravnateljica OŠ Jurja Barakovića za Zadarski list.

Dodala je i kako će se nakon što se obave razgovori s obje strane po potrebi obavijestiti i druge institucije o ovom slučaju vršnjačkog nasilja. Naglasila je i kako će sva djeca koja su sudjelovala u tome odgovarati za svoje postupke.