Pretraga

Matija je postao otac u srednjoj, a danas studira, bavi se politikom i ima dva posla: ‘Kada nešto voliš, onda i izdržiš’

A- A+

Matiju Mihalinu, 22- godišnjeg mladića iz gradića Tužno kraj Varaždina gledatelji su upoznali u showu Večera za 5 na selu, gdje je gostima posluživao jela nesvakidašnjih imena, te zaradio odlične ocjene. On je postao otac s 18 godina, kada je još bio u srednjoj školi, a danas studira i radi dva posla. Kako kombinira vrijeme sa svim obavezama i kako je ušao u politiku te što mu je san biti u budućnosti, saznali smo u razgovoru.

matija mihalina

Foto: Privatna arhiva

Matija Mihalina je jedan jako neobičan i moglo bi se reći poseban mladić, koji voli da mu je život uvijek ispunjen nekom aktivnošću, o sebi kaže Matija i dodaje kako takvo mišljenje ima, jer smatra da je kod mladih osoba, upravo to najbitnije, da aktivno sudjeluju u bilo kojem aspektu života, jer svako novo iskustvo dobro dođe.

Dva posla, politika, studij…

Matija je iz mjesta pokraj Varaždina, kako kaže, osebujnog imena, Tužno. Za to mjesto uređuje web stranicu i na taj način promovira ljepote mjesta, a u slobodno vrijeme voli se posvetiti fotografiranju, putovanjima, sudjelovanjima u emisijama i reklamama. Kada je vrijeme posla, Matija je svestran i poprilično zaposlen.

Radi u Državnom zavodu za statistiku i u Plodinama, no uz sve to nađe se vremena i za studij na Međimurskom Veleučilištu u Čakovcu. Ono što ga odvaja od većine vršnjaka je – interes za politiku. Matija je općinski vijećnik u općini Vidovec

– Želja za politikom nastala je nakon dugogodišnjeg vođenja stranice o mojem mjestu, zbog toga jer sam tako želio još više pomoći svojim sumještanima, doprinijeti sveobuhvatnom razvoju mojeg mjesta, a i svih ostalih mjesta u općini. U politici sam nov, te se bavim time od prošle godine i u budućnosti se vidim kao neki glasnogovornik u ministarstvu ili djelatnik u odnosima s javnošću, otkriva svoje aspiracije mladi otac četverogodišnje djevojčice.

Izdvojeni članak

Brak i studiranje: ‘Beba nam stiže u kolovozu, taman da se mama oporavi do nove akademske godine’

Spreman za ulogu oca

Za kćerku kaže kako mu svaki dan čini boljim, ali i kako je njezino rođenje, kada mu je bilo 18 godina i kada je još bio srednjoškolac, predstavilo mali šok. Ipak, ističe kako pomisli na otkazivanje trudnoće nije bilo, jer se osjećao spremnim za ulogu oca.

Svoje je vrijeme i obaveze tada, baš kao i sada, uspješno usklađivao jer, smatra, kada se sve dobro rasporedi i kada nešto voliš, onda i izdržiš. Roditelji su na pridošlicu u obitelji reagirali slično kao Matija, no podržali su ga u svemu.

– Omogućili su da zajedno lakše prolazimo kroz to. Kod mojih prijatelja doduše, naišao sam na svakakve komentare i puno osuda, ali mene to nije pokolebalo, jer sam znao da se varaju i da ću im ja pokazati kako se sve u životu može bez obzira na situaciju koja me zadesila, odlučan je bio Matija i zadržao tu odlučnost jer, smatra, dijete ne predstavlja ništa što bi pojedinca trebalo sputavati u daljnjem životu, nego ga samo obogatiti na mnoge načine.

Prijava u emisiju Večera za 5 došla je iz gladi za novim iskustvima, za koje smatra da ih nikad nije dovoljno, a da uvijek donesu nešto pozitivno. Otkrio je i najdraže kulinarske navike, pa tako saznajemo da mu je najdraže raditi kremšnite, a kćerka od kušanja istih još više voli – pomoći u njihovoj izradi. Ipak, Matija u svojoj budućnosti ne vidi poziv profesionalnog chefa, nego jedan drugi, veoma zanimljiv poziv.

– Kao što sam i rekao u emisiji, u budućnosti se stvarno želim baviti novinarstvom, te ću u tome ustrajati i dati sve od sebe da se to ostvari, zaključio je Matija.