Pretraga

Poznati finalisti prvog dijela studentskog kulinarskog natjecanja Brocoola

A- A+

Proteklog vikenda, kulinarsko natjecanje Brocoola uspješno je privelo kraju svoj prvi dio. Ovaj projekt, organiziran od strane eSTUDENTovog tima Popularizacija znanosti, ima za cilj potaknuti studente na razmišljanje o zdravom načinu života i pravilnoj prehrani.

Foto: eStudent

Sudionici su se natjecali snimajući kulinarske videe na određene teme, a najboljih pet plasiranih kandidata imat će priliku natjecati se u drugom dijelu uživo natjecanja, gdje će kuhati u profesionalnoj kuhinji.

Ovogodišnja tema “Boje na oko” potakla je mlade kuhare da istraže različite boje hrane i njihovu nutritivnu vrijednost. Sudionici su birali tri ili više namirnica uz pomoćne namirnice te su s njima osmislili jelo koje sadržava barem tri šarene boje.

Lana Kelly Soucie, Eva Mihelec, Katja Radolović, Idora Ban i Nikola Vuzem finalisti su koji će zbog svoje kreativnosti te strasti prema kuhanju pred stručnim žirijem 13. travnja imati priliku pokazati svoje vještine u borbi za glavne nagrade.

U završnici uživo, svaki od pet finalista dobit će mystery box koji će sadržavati raznovrsne namirnice potrebne za pripremu jela. Sudionici će se suočiti s izazovom da na licu mjesta osmisle i pripreme jelo koristeći namirnice iz mystery boxa.

Tko će se najbolje snaći? Tko će osvojiti srca žirija i publike? Drugi dio natjecanja bit će prava poslastica za sve ljubitelje kulinarske umjetnosti. Ostanite u tijeku jer nas očekuje uzbudljiva završnica projekta Brocoola!

Saznajte više!

Ako želite saznati nešto više o ovome projektu, kao i saznati sve o ostalim projektima eSTUDENTa posjetite našu web stranicu i zapratite nas na društvenim mrežama – Facebooku, Instagramu, LinkedInu, YouTubeu i TikToku. Pretplatite se i na naš newsletter kako biste sve obavijesti o radu Udruge dobili na mail.