Pretraga

Ministarstvo objavilo koliko će mjesta sufinancirati u studentskim domovima i kod privatnog stanodavca

A- A+

Uskoro će biti otvoreni natječaji za smještaj u studentskim domovima, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluku o iznosu subvencija za smještaj u domovima i privatni smještaj u idućoj akademskoj godini. Privatni smještaj subvencionirat će se u devet hrvatskih gradova.

Studentski dom Pula / Foto: scpu.hr

U narednoj akademskoj godini Ministarstvo znanosti i obrazovanja stanovanje u studentskim i učeničkim domovima te kod privatnog stanodavca subvencionirat će s 200 kuna, stoji u odluci koju je potpisao ministar obrazovanja Radovan Fuchs. U devet gradova sufinancira se smještaj kod privatnog stanodavca. To su Slavonski Brod, Dubrovnik, Sisak, Karlovac, Čakovec, Bjelovar, Križevci, Koprivnica i Petrinja.

– Kvota za subvencionirano stanovanje kod privatnog stanodavca utvrđuje se tako da ukupna kvota za subvencionirano stanovanje u studentskim i učeničkim domovima i kod privatnog stanodavca iznosi 15% ukupnog broja redovitih studenata koji imaju prebivalište izvan mjesta izvođenja studija na koji su upisani na temelju podataka iz Informacijskog sustava studentskih prava, stoji u Odluci MZO-a.

Također, Ministarstvo će sufinancirati smještaj za 776 studenata koji ostvare pravo na smještaj u novom domu u Osijeku, sve do njihova useljenja u dom. Uz to, od ukupne kvote za smještaj u Studentskom domu Sveučilišta u Zadru Ministarstvo će osigurati subvenciju za smještaj kod privatnog stanodavca za 200 studenata.

Kada je riječ o subvencijama za smještaj u studentskim domovima, u Zagrebu se sufinancira smještaj za 6.935 studenata, što je tek oko 10%. U Osijeku će se domski smještaj subvencionirati za 1.395 studenata, u Rijeci za njih 1.250, a u Splitu 1.173. Podatke za ostale gradove možete vidjeti u odluci u nastavku, a ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [181.66 KB]