Pretraga

Ministarstvo provodi veliko istraživanje o tome kako žive studenti, evo kako se možete priključiti

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja provodi novu rundu istraživanja EUROSTUDENT, kojim se prikupljaju podaci o kvaliteti studentskog života. Riječ je o međunarodnom istraživanju kojemu se Hrvatska prvi puta priključila prije 12 godina, a studenti u njemu mogu sudjelovati putem web ankete.

SCZG studenti

Studentski centar Zagreb
Foto: Ramona Ščuric, srednja.hr

U Hrvatskoj je u tijeku provedba velikog istraživanja EUROSTUDENT VIII, kroz koje se prikupljaju podaci o kvaliteti studentskog života. Pristup upitniku moguće je ostvariti na poveznici za web anketu koju će studenti dobiti na svoju elektroničku adresu ili izravno s mrežne stranice EUROSTUDENT.

Sudjelovanje je, naglašavaju u Ministarstvu, u potpunosti je dobrovoljno i anonimno. Inače, ovom se međunarodnom istraživanju Hrvatska prvi puta uključila još prije 12 godina.

Izdvojeni članak
novcanik

Kako se studenti snalaze uz poskupljenja? ‘Lakše je naći dodatni izvor prihoda nego štedjeti’

– Istraživanje EUROSTUDENT provodi se u većini europskih država s ciljem prikupljanja usporedivih podataka o socijalnoj dimenziji visokog obrazovanja, i to podataka o demografskome profilu studentskog tijela, socijalno-ekonomskome statusu studenata, troškovima koje studenti imaju za vrijeme studija, izvorima financiranja, zadovoljstvu studenata različitim aspektima studija, radu za vrijeme studija te o iskustvima i planovima za međunarodnu mobilnost, navode iz Ministarstva.

Osim podataka koji su se prikupljali u prijašnjim rundama ovog natjecanja, ovoga puta ispitivat će se i utjecaj pandemije na studentski standard, kao i tijek studiranja.

– Svi prikupljeni podaci i analize poslužit će u razvoju politika kojima je cilj unaprijediti studentski standard i uvjete studiranja u Republici Hrvatskoj, poručili su iz MZO-a.