Pretraga

Na Medicinskom fakultetu Osijek otvorene novouređene nastavne prostorije, pogledajte kako izgledaju

A- A+

Svečano su na Medicinskom fakultetu u Osijeku otvorene novouređene prostorije površine od 800 m2 u koje je uloženo oko 4,5 milijuna kuna. Tako su uređeni i novoopremljeni prostori za rad Kabineta kliničkih vještina, Katedre za anatomiju i neuroznanost, Znanstvenog centra izvrsnosti, Zavoda za mineralni metabolizam i prostori za studente i studentske sekcije.

Studenti Medicinskog fakulteta u Osijeku od ove će akademske godine koristiti 800 m2 novouređenog i opremljenog prostora. Svečanom otvorenju opremljenih prostorija za rad Kabineta kliničkih vještina, Katedre za anatomiju i neuroznanost, Znanstvenog centra izvrsnosti, Zavoda za mineralni metabolizam i prostori za studente i studentske sekcije prisustvovala je i ministrica Nataša Tramišak.

– Kao što smo čuli, od ove godine povećava se broj studenata Medicinskog fakulteta Osijek te će uskoro biti oko 1.300 studenata. To govori da medicinska znanost u smislu rješavanja deficitarnosti ovakve vrste zanimanja ovdje ima perspektivu, a Medicinski fakultet se može i treba nametnuti kao vrhunska znanstvena institucija koja će svim studentima pružiti potrebnu kvalitetu obrazovanja, a mi ćemo im sigurno biti podrška, rekla je Tramišak.

Izdvojeni članak

HZJZ odlučio: Studenti medicine cijepit će se kao prioritetna skupina

Za uređenje prostorija Medicinskog fakulteta u Osijeku uloženo je oko 4,5 milijuna kuna što je financirano uglavnom iz sredstava fakulteta.

– Značajno su nam u tome pomogli Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Osječko-baranjska županija i Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku kroz projekt Znanstvenog centra izvrsnosti za personaliziranu brigu o zdravlju. Proširenje kapaciteta za održavanje nastave bilo je neophodno zbog znatnih iskoraka koje činimo u unaprjeđenju nastavnog procesa te otvaranju novih potencijala za dolazak studenata iz inozemstva na naš Fakultet, posebice njemačkih studenata koji trenutno upisuju drugu godinu Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Medicina na njemačkom jeziku – rekao je dekan Medicinskog fakulteta, Ivica Mihaljević.

Dodao je i da na Medicinskom fakultetu trenutno studira 1.050 studenata, a zbog daljnjeg povećanja njihova broja neće biti dovoljni prostorni kapaciteti, stoga očekuje razumijevanje i pomoć KBC-a Osijek u rješavanju tog pitanja.