Pretraga

HZJZ odlučio: Studenti medicine cijepit će se kao prioritetna skupina

A- A+

HZJZ je odlučio kako su studenti medinicinskih fakulteta prioritetna skupina za cijepljenje. U obrazloženju ističu kako je riječ o studentima koji su u direktnom kontaktu s pacijentima od kojih su mnogi kronički bolesnici, a prioritet pri cijepljenju svakako će imati studenti viših/kliničkih godina studija.

foto: Mehmet Turgut Kirkgoz | Unsplash

– Iznimno nam je drago što vas možemo obavijestiti da je iz HZJZ-a stigla potvrda kojom će studenti medicine biti uvršteni na prioritetnu listu za cijepljenje protiv SARS-CoV-2 virusa, pohvalili su se iz Studentskog zbora Medicinskog fakulteta.

Naime, dekani svih medicinskih fakulteta u Hrvatskoj tražili su HZJZ da se studentima medicine cijepljenje omogući čim prije. Ravnatelj HZJZ-a doc. dr. sc. Krunoslav Capak pozitivno im je odgovorio, dodajući kako se radi o studentima koji su u direktnom kontaktu s pacijentima od kojih su mnogi kronički bolesnici.

– Smatramo opravdanim prioritetno cjepljenje studenata medicinskih fakulteta koji odrađuju vježbe u kliničkim bolničkim centrima, kliničkim bolnicama, domovima zdravlja, zaključio je Capak.

Izdvojeni članak

Sindikat razočaran aplikacijom za prijavu cijepljenja: Zaboravili ste na učitelje!

Iz Studentskog zbora Medicinskog fakuleta kažu kako uskoro očekuju dodatne informacije o datumu početka i načinu organizacije cijepljenja o čemu ćemo vas obavijestiti čim saznamo nešto novo. Naglašavaju kako će prioritet pri cijepljenju svakako imati studenti viših/kliničkih godina studija.