Najbolji studenti Sveučilišta u Osijeku nagrađeni s po 2.000 kuna

Najuspješnijim studentima Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku dodijeljena je Rektorova nagrada za prethodnu akademsku godinu. Uz priznanje, 50 studenata dobilo je i novčani iznos od dvije tisuće kuna. To je najveći iznos koji neko Sveučilište dodjeljuje studentima u sklopu Rektorove nagrade, a zagrebačko sveučilište studente uopće ne nagrađuje financijski.

Foto: www.unios.hr

Dani Sveučilišta u Osijeku održali su se 28. i 29. svibnja, a u sklopu njih najuspješnijim studentima dodijeljena je Rektorova nagrada, piše osijek031.com.

I Sveučilište u Osijeku ima svoju priopćajnicu: Doznali smo koliko građane košta svaki novi broj Sveučilišnog glasnika

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje seminarske radove, stručne radove ili umjetnička djela studenata radi promicanja studentskog stvaralaštva, te kao poticaj u daljnjem studiju. Također, Rektorova nagrada dodjeljuje se studentima koji imaju prosječnu ocjenu 4.5 ili višu ako se na znanstveno-nastavnim sastavnicama ne izrađuju seminarski radovi, stručni radovi ili umjetnička djela.

Priznanje i novčanu nagradu u iznosu od 2000 kuna dobilo je 50 studenata sa svih sastavnica osječkog Sveučilišta za akademsku godinu 2017./2018. Za razliku od toga, na Sveučilištu u Zagrebu studenti koji dobiju Rektorovu nagradu ne dobivaju financijske iznose.

Za izvrstan uspjeh na studiju u Osijeku nagrađeno je 15 studenata, 26 studenata za kvalitetne seminarske radove, 6 studenata za stručne i znanstvene radove te 3 studenta za vrijedna umjetnička ostvarenja, prenosi osijek031.com.

– Ovo je priznanje za sve, kako za vas tako i za vaše profesore, mentore i roditelje. Svaka je nova generacija studenata novi izazov za sveučilišne nastavnike, a vaši izvrsni rezultati potvrda su i našeg dobrog nastavnog rada, rekao je na svečanosti dodjele rektor Vlado Guberac, a prenosi spomenuti izvor.

Odgovori