Pretraga

Najmlađe sveučilište objavilo broj upisnih mjesta za maturante: Smanjili su kvotu, nude sedam studija

A- A+

Sveučilište u Slavonskom Brodu objavilo je natječaje i upisne kvote za upis u sljedeću akademsku godinu. Ukupno se na njihovom sveučilištu može upisati 559 redovitih i izvanrednih studenata, a kvota je za razliku od prošle godine smanjena za 35. Maturanti na Sveučilištu u Slavonskom Brodu mogu upisati jedno od sedam prijediplomskih studija, poput strojarstva ili učiteljskog studija.

postani student_upisi na fakultete

Upisi | foto: Unsplash

Najmlađe hrvatsko sveučilište, Sveučilište u Slavonskom Brodu, objavilo je natječaj za upis maturanata na svoje fakultete u nadolazećoj akademskoj godini. Ukupno se na njihove prijediplomske studije može upisati 559 studenata, što je 35 studenata manje nego prošle godine.

Od sveučilišnih studija tu su strojarstvo, rani i predškolski odgoj, ekonomija, ekoinženjerstvo

Njih 332 može upisati redovne studije, a 227 izvanredne studije. U tu brojku su osim hrvatskih državljana i državljana Europske unije, ubrojani i strani državljani. Za sve studije traže se B razine Matematike i stranog jezika.

Sveučilište u Slavonskom Brodu upisuje četiri sveučilišna prijediplomska studija. Na strojarstvo upisuje se 120 redovitih studenata i 30 izvanrednih, a maturanti koji polože Fiziku na maturi mogu ostvariti dodatne bodove. Na studiju ranog i predškolskog odgoja ima mjesta za 90 izvanrednih studenata. Prijediplomski studij ekonomije upisuje 40 redovnih i 40 izvanrednih studenata. Prijediplomski studij ekoinženjerstva i zaštite prirode upisuje 40 redovnih studenata, s time da se tamo dodatno boduju mature iz Kemije ili Biologije.

Izdvojeni članak
studenti

Prvo sveučilište već objavilo broj upisnih mjesta na faksevima, za sve je dovoljna B razina mature

Sveučilište u Slavonskom Brodu nudi i dva stručna studija

Maturanti mogu upisati i integrirani prijediplomski i diplomski učiteljski studij. Tamo mjesta ima za 60 redovnih studenata. Sveučilište u Slavonskom Brodu nudi i dva stručna studija. Za upis stručnog studija proizvodno strojarstvo dodatno se boduje polaganje Fizike kao izbornog predmeta na maturi, no to nije obvezno. Na taj studij upisuje se 50 redovitih i 25 izvanrednih studenata. Na stručnom studiju informatike i informacijske tehnologije dodatno se boduje matura Fizike ili Informatike, a upisuje se 30 izvanrednih studenata.

Podsjetimo, prijave studija traju do 17. srpnja 2024. u 13:59, osim ako fakultet nije odredio raniji rok, što je obično slučaj kod onih koji provode prijemne ispite. Konačne rang-liste upisa na studije izlaze isto 17. srpnja 2024. i to iza 15 sati, a čitav kalendar upisa možete vidjeti ovdje. Ispod možete detaljnije pogledati natječaj za upis na studije Sveučilišta u Slavonskom Brodu, a ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Za sve koji će na državnu maturu izaći u 2023./2024. godini pokrenuli smo novu Facebook grupu, Maturanti 2023./2024., učlanite se kako biste se povezali s vršnjacima i kako ne biste propustili najvažnije vijesti o maturi. Najnovije informacije o maturi možete doznati i putem našeg Facebook pagea Maturanti 2024. i Instagram profila Državna matura, dok kalendar mature za 2024. detaljno možete proučiti na linku. U sustavu kvizovi.srednja.hr možete rješavati pitanja s prijašnjih rokova mature.