Pretraga

Nakon dugotrajne pauze ponovno otvorena jedina, ali ozloglašena studentska menza u Slavonskom Brodu

A- A+

Krajem lipnja, Studentski centar u Slavonskome Brodu raskinuo je ugovor s privatnim pružateljem usluga subvencionirane prehrane pa je jedina menza u navedenome gradu od tada bila zatvorena. No, danas je na radost oko 2.000 brodskih studenata ona u novom ruhu otvorila svoja vrata, a pružanje usluga je preuzeo Studenski centar.

Najavio je to jučer na svojim stranicama Studentski zbor Strojraskog fakulteta u Slavonskom Brodu, odmah napisavši i radna vremena za posluživanje pojedinih objeda:

– Doručak od 7 do 9 sati
– Ručak od 12 do 16 sati
– Večera od 18 do 20 sati 

U svojoj su obavijesti iz Zbora pozvali studente na razumijevanje za zaposlenike u prvom tjednu rada odnosno u periodu uhodavanja, ali i naglasili da se svakako jave ako imaju nekakvih preporuka i/ili primjedbi oko rada.

Izdvojeni članak

Ostali bez jedine menze u gradu: Već je četvrti tjedan nastave, a brodski studenti nemaju gdje jesti

U mandatu prethodnog pružatelja usluga brodski su studenti imali mnoštvo primjedbi, o čemu smo vas redovno izvještavali i mi pa se nadaju da će ovoga puta situacija (što nije teško s obzirom na nisko postavljenu ljestvicu) biti bolja.

– Bilo je loše dok je privatnik pružao usluge pa se nadamo da će sada situacija biti na razini drugih hrvatskih gradova u kojima su menze pod studentskim centrima, obrazlažu iz Studentskog zbora SFSB-a. 

Vijesti dodajmo još jednu prethodnu najavu Studentskog zbora Strojarskog fakulteta (na kojemu studira pola svih brodskih studenata), koja bi se također mogla pretvoriti u pozitivnu priču, a koju su putem svoje Facebook stranice plasirali još prije dva tjedna.

– Predviđeno je i nakon uhodavanja rada studentske menze (danas otvorene nap. a.) da se osposobe 3 kantine (s ciljem distribucije i prodaje hrane) u prostorima SFSBa, FOOZOSa i VuSBa, osiguranim sredstvima iz proračuna Ministarstva, naveli su u svome statusu iz Studentskog zbora Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu.