Pretraga

Nećete vjerovati od čega se radi većini omiljeni desert iz menze, SC nam otkrio kako nastaje

A- A+

Malo koja stvar može toliko razveseliti napaćenog studenta, koliko to može hrana iz menze. Kad naletite na topli bečki i tek doneseni pommes, teško da bi vas itko mogao nadmašiti u sreći. Ustvari, veća sreća je samo ona kada uz sve to, na kraju vas dočeka i omiljeni studentski desert, a to je kokos kuglica.

Ponuda kolača foto:Dominik Smolak|srednja.hr

Studentima su male radosti one koje najviše cijene, pa će se tako rijetko čemu toliko obradovati koliko omiljenoj hrani u menzi. Ipak, posebno mjesto u srcu svakog studenta imaju kolači. Iako djeluje kao da menza nije najbolje mjesto za pojesti kolač, u krivu ste! Upravo se u menzama skrivaju neki od najboljih kolača ikada.

Između ostalog, jedan od omiljenih studentskih deserata su upravo kokos kuglice. Zanimljivo je da ćete te kokos kuglice teško pronaći negdje drugdje, a i kad ih nađete, rijetko kad su jednako ukusne koliko one u menzi. Stoga, odlučili smo poslati upit u zagrebački SC, kako bismo doznali koji je recept u pitanju. Ipak slijede praznici, vrijeme je za domaće kolače!

Izdvojeni članak

[Studentska patrola] Nakon dugo vremena, izdanje uživo: Provjerili smo kakva je ponuda na Savskoj

– Naša radost i zadovoljstvo je kada studenti prepoznaju neke od proizvoda, a osobito kada prepoznaju proizvod kojeg naši djelatnici pripremaju u cijelosti. Time hrabrite njihov rad na zadovoljstvo svih nas. Kolač, kokos kuglica se izrađuje unutar slastičarnica Studentskog centra u Zagrebu. Izrađuje se na način gdje se iskorištavaju dijelovi kreme i biskvita koji nam preostanu prilikom izrade drugih kolača. Time imamo polu-smjesu u koju dodamo, čokoladu, rum, kokosovo brašno, cimet, vanilin šećer i marmeladu. Od dobivene finalne smjese oblikuju se kuglice te ih valjamo u kokosovo brašno i time se dobije navedeni kolač, odgovorili su nam iz Ureda upravitelja Sektora Studentska prehrana.

Sad kad je otkrivena ova tajna, nadamo se da ćete nastaviti biti redoviti posjetitelji menzi i slastičarni, iako imate odgovor na najveće pitanje. Doduše, ostatci od kolača koji će se sada pripremati za božićne praznike, definitivno će zaživjeti u novom izdanju!