Pretraga

Nekome je ipak stalo do mladih: Ova općina svim svojim redovnim studentima dijeli uskrsnice

A- A+

Da su mladi i obrazovani budućnost države, pa tako i njihove Općine, prepoznato je u Cestici, mjestu u Varaždinskoj županiji. I dok mnogi zaposleni o uskrsnici mogu samo maštati, ona se ondje dodjeljuje svim redovnim studentima.

Foto: Srednja.hr

Općina Cestica i ove će godine svim svojim redovnim studentima podijeliti jednokratnu novčanu pomoć, uskrsnicu od 200 kuna. Iako ne zvuči mnogo, studentima sa skromnijim džeparcem to zna biti izvrstan dodatak mjesečnom budžetu.

Izdvojeni članak

Zvuči nevjerojatno, ali ovoga ima i kod nas: Općina svim svojim studentima podijelila božićnice od 1.000 kuna

– Općina Cestica objavljuje javni poziv svim redovnim studentima s područja Općine Cestica na dodjelu jednokratne pomoći povodom uskrsnih blagdana u iznosu od 200,00 kuna. Molimo sve redovne studente koji ne primaju stipendiju Općine Cestica da dostave kao dokaz uvjerenje o redovnom upisu na fakultet i presliku osobne iskaznice na e-mail: [email protected] ili osobno predati u Jedinstveni upravni Odjel Općine Cestica. Studenti koji primaju stipendiju ne trebaju dostavljati dokumente samo se odazovu pozivu i dođu na podjelu, javljaju iz Općine.

Dodaju, podjela jednokratne novčane pomoći održat će se 31. ožujka, u prostorijama Općine Cestica, u 10,00 sati. Valja napomenuti kako ovo nije prvi puta da Cestica dijeli uskrsnicu studentima. Lani je taj lijepi poklon dobilo njih sedamdesetak.

U obrazovanju je budućnost. Zato pokušavamo pomoći našim učenicima i studentima tijekom njihova školovanja. Znamo koliko je novca potrebno za obrazovanje pa se nadamo da uspijevamo barem malo olakšati taj period. Općini trebaju obrazovani ljudi i vjerujemo da će se barem netko od današnjih studenata vratiti u Cesticu i pridonijeti napretku, izjavio je načelnik Mirko Korotaj prilikom prošlogodišnje dodjele.