Pretraga

Ni novi rektor nije napustio ‘biblijske vrijednosti’: Pozvao studente na misu za početak faksa

A- A+

Novi rektor Stjepan Lakušić pozvao je studente i nastavnike na misu za početak faksa. Veni Sancte Spiritus održat će se u četvrtak na Kaptolu, a euharistijsko će slavlje predvoditi kardinal Josip Bozanić.

kardinal josip bozanić

Zagrebački nadbiskup Josip Bozanić
Foto: srednja.hr

Novi rektor zagrebačkog sveučilišta Stjepan Lakušić i dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Josip Šimunović pozvali su studente i nastavnike na misu za početak 354. akademske godine.

Veni Sancte Spiritus održat će se u četvrtak 13. listopada u 19 sati u Bogoslužnom porstoru blaženog Alojzija Stepinca na Kaptolu. Misu će predvoditi, kako pišu iz rektorata, ‘uzoriti gospodin’ kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup, a ujedno i veliki kancelar zagrebačkog KBF-a.

Bivši rektor Damir Boras redovito je studente početkom i krajem akademske godine, u svoja dva mandata, pozivao na misno slavlje. Time je u očima javnosti opravdao svoju najavu, kada je izabran 2014. godine, da na Sveučilište želi vratiti ‘biblijske vrijednosti’. Čini se da će do takvih vrijednosti, sudeći barem po ovom potezu, držati i njegov nasljednik rektor Lakušić.

Plakat kojim studente i nastavnike rektor i dekan pozivaju na misu možete pogledati ispod. Ako vam se ne pokazuje, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab