Pretraga

Nikad lakše do studentskog posla: Ponuda u SC-u Zagreb drastično je porasla

A- A+

Inflacija je rekordna, recesija je na pragu naših vrata, a ponuda poslova u Studentskom centru u Zagrebu je drastično porasla u usporedbi s prošlom godinom. O kojim je brojkama točno riječ, upitali smo ravnatelja SC-a, Mirka Bošnjaka.

student servis zagreb

Foto: Ramona Ščuric, srednja.hr

Ponuda poslova i potražnja za njihovim izvršiteljima, odnosno studentima, drastično je porasla, otkrio nam je ravnatelj zagrebačkog SC-a, Mirko Bošnjak.

Naime, kako navodi Bošnjak, u razdoblju od 1. siječnja, pa do 12. lipnja 2021. godine, broj naručitelja posla/poslodavaca koji su tražili studente bio je 2.671, a broj izvršitelja 9.698.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Spasioci na plažama najčešće su studenti: Ne može baš svatko tko se prijavi dobiti posao

Situacija se ove godine značajno promijenila, što ne iznenađuje previše s obzirom na stanje na tržištu rada, ali i činjenicu da je prošla sezona još uvijek bila pogođena epidemijom koronavirusa.

– U istom razdoblju od 1.1. – 12.7.2022. godine broj naručitelja posla/poslodavaca koji su tražili studente je 4.454 što je porast od preko 66 posto, a broj izvršitelja je 17.057, što predstavlja porast od preko 75 posto, napominje Bošnjak.

Dakle, čini se kako studenti ovoga ljeta mogu naći posao lakše nego prošle godine, što će se, vjerujemo, mnogima svidjeti.