Pretraga

Objavljena imena dobitnika STEM stipendija: Evo u kojem ih je području dodijeljeno najviše

A- A+

Osim što je danas po drugi puta snižen prag za dodjelu državnih socio-ekonomskih stipendija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je imena dobitnika STEM stipendije u ovoj akademskoj godini. Dodijeljeno je ukupno 3.400 stipendija u godišnjem iznosu od 10.800 kuna.

stem stipendija

Foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

Baš kao i proteklih godina, imena dobitnika STEM stipendije nisu bila javno poznata, nego su studenti za stipendije konkurirali pod šifrom, a popis dobitnika bio je vidljiv samo u posebnom sustavu dodjele te stipendije. Ministarstvo je danas objavilo kompletnu listu s imenima dobitnika STEM stipendija, kao i broj dodijeljenih stipendija po pojedinim područjima.

Listu dobitnika stipendije u godišnjem iznosu od 10.800 kuna po područjima, možete vidjeti u dokumentu u nastavku. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [4.80 MB]

Važno je napomenuti kako se rang-liste izrađuju se odvojeno za svako područje, te u svakom području posebno za studente prve godine i posebno za studente ostalih godina. Unutar svakoga područja za studente prve godine dodjeljuje se do 40% ukupnoga broja stipendija toga područja.

Izdvojeni članak
stipendije

Snižen bodovni prag za dodjelu državnih socio-ekonomskih stipendija od 10.800 kuna

STEM stipendiju mogu dobiti studenti čiji se studiji nalaze u području prirodnih znanosti, biotehničkih znanosti, biomedicine i zdravstva i tehničkih znanosti.

Najviše stipendija, ukupno 1.700, dodijeljeno je u području tehničkih znanosti, prvostupnicima informatike, poslovne informatike, informacijskih znanosti i informatologije. U području prirodnih znanosti dodijeljeno je 680 stipendija, u području biomedicine i zdravstva 510 te u području biotehničkih znanosti također 510 stipendija.

Podsjetimo za kraj, isplata STEM stipendija u mjesečnom iznosu od 1.200 kuna već je krenula, a posljednju ratu studenti će dobiti za lipanj ove akademske godine. Ove srijede Ministarstvo je po drugi puta pomaknulo crtu na listi dobitnika socio-ekonomskih stipendija, o čemu više možete čitati na poveznici.