Pretraga

Odgođen povratak studenata u zgradu fakulteta koja se obnavljala: Razlog problemi s grijanjem?

Zgrada na Marulićevom trgu, u kojoj nastavu pohađaju studenti FKIT-a i PMF-a, već je neko vrijeme u obnovi zbog potresa. Iako je bilo najavljeno da će se studenti vratiti u zgradu početkom prosinca, čini se da to ipak neće biti slučaj. Studentima je rečeno kako su razlog problemi sa sustavom grijanja.

obnova fkit

Obnova FKIT-a u Zagrebu | foto: Hrvoje Debeljak, srednja.hr

Radovi na obnovi zgrada zbog potresa na Marulićevom trgu u kojima se nalaze Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije (FKIT) u Zagrebu, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar te Geografski odsjek PMF-a trebali su, barem prema informacijama koje smo dobili krajem listopada, biti već gotovi, a svi su se studenti trebali u zgradu vratiti već u prosincu.

Geografi ostaju u prostorima HKS-a

– Tijekom studenog bi proveli povratak svih korisnika u zgradu. Od prosinca, a za neke laboratorijske vježbe izvjesno i ranije, nastava bi se odvijala u punome obimu i u toj zgradi, rekli su nam u listopadu iz FKIT-a.

No, čini se da to ipak neće biti tako. Studenti PMF-a koji su nam se javili navode da im je na fakultetu rečeno da se neće vratiti u zgradu u ranije predviđenom roku i to zbog problema s grijanjem. Kako bi dobili službenu potvrdu, javili smo se FKIT-u i PMF-u da nam to potvrde ili pak – demantiraju.

Na upit su nam iz PMF-a ubrzo odgovorili, navodeći da će njihov Geografski odsjek nastaviti djelovati u unajmljenim prostorima Hrvatskog katoličkog sveučilišta do završetka zimskog semestra ove akademske godine. Drugim riječima, studenti geografije neće se vratiti u zgradu na Marulićevom u prosincu u roku u kojem je to bilo planirano. Koji je razlog iza toga, nisu nam rekli.

Izdvojeni članak
obnova fkit

FOTO: Završava obnova velikog zagrebačkog faksa, evo kada se studenti vraćaju u svoju primarnu zgradu

FKIT odbija odgovoriti

S druge strane, FKIT-u smo poslali čak tri upita i svaki put su nam odbili odgovoriti kada će se studenti vratiti u zgradu na Marulićevom, iako su potvrdili da uistinu postoje problemi s grijanjem.

– Trenutno je u postupku provjera sustava. U zgradi su instalirana dva bojlera za grijanje, jedan zahtjeva manji popravak, drugi nastojimo pustiti u pogon i osigurati grijanje objekta. Status pratimo na dnevnoj bazi i nadamo se osigurati sve što je potrebno za povratak na Marulićev trg 19.  Svjesni smo kompleksnosti situacije, obnova je bila vrlo složena, no s druge strane nakon što se svi vrate u svoje prostore sigurni smo da će biti zadovoljni, jer dobivamo obnovljenu i sigurnu zgradu, kazali su nam iz FKIT-a.

U međuvremenu nas je FKIT pozvao na otvorenje zgrade u ponedjeljak, 27. studenog u podne, gdje će, među ostalom, pružiti osvrt na obnovu. Usprkos tome, i dalje nisu odgovorili kada će se studenti vratiti u svoje stare prostorije.