Pretraga

FOTO: Završava obnova velikog zagrebačkog faksa, evo kada se studenti vraćaju u svoju primarnu zgradu

A- A+

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu privodi kraju radove na obnovi svoje zgrade na Marulićevom trgu. Tijekom studenog svi korisnici trebali bi se vratiti u svoju primarnu zgradu, a od prosinca nastava će se tamo odvijati u punom obimu. Laboratorijske vježbe počet će na Marulićevom trgu i ranije. Inače, ovu zgradu dijele i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar te Geografski odsjek PMF-a.

obnova fkit

Obnova FKIT-a u Zagrebu | foto: Hrvoje Debeljak, srednja.hr

Radovi na obnovi zgrada zbog potresa na Marulićevom trgu u kojima se nalaze Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije (FKIT) u Zagrebu, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar te Geografski odsjek PMF-a približavaju se kraju. Kako su nam rekli iz FKIT-a, obnovljenu zgradu od izvođača preuzimaju 2. studenog.

– Tijekom studenog bi proveli povratak svih korisnika u zgradu. Od prosinca, a za neke laboratorijske vježbe izvjesno i ranije, nastava bi se odvijala u punome obimu i u toj zgradi, kazali su iz FKIT-a.

Izdvojeni članak
obnova zgrade u savskoj 77

Foto: Pogledajte kako teče obnova zgrade u Zagrebu u kojoj se nalaze dvije škole i fakultet

Studenti tog fakulteta u vrijeme obnove nastavu su slušali na adresama Trg Marka Marulića 20 i Savska cesta 16 te u zamjenskim uredskim prostorima i predavaonicama u Zagrepčanki. Institut Ivo pilar bio je također u zgradi Zagrepčanke, a Geografski odsjek PMF-a u prostorima Katoličkog Sveučilišta. Obnova je sufinancirana sredstvima Europske unije iz Fonda solidarnosti Europske unije i Mehanizma za oporavak i otpornost.

Podsjetimo, radovi na obnovama velikog broja zagrebačkog fakulteta još uvijek traju. Nedavno smo pisali da su zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti odobrena europska sredstva za obnovu od potresa i to u iznosu većem od 34 milijuna eura. Radovi na dva objekta u Ilici, iz kojeg su studenti morali iseliti i imati predavanja na drugoj lokaciji, već su u tijeku te se završetak očekuje krajem 2024. godine. Kraj radova na Učiteljskom fakultetu pak se očekuje u lipnju 2024. U nastavku možete vidjeti fotografiju obnovljene zgrade FKIT-a, Instituta Ive Pilara i Geografskog odsjeka PMF-a.