Pretraga

Organizira se radionica ‘Od znanja do inovacije’

A- A+

U sklopu Business Plan Contesta, udruga eSTUDENT i Privredna banka Zagreb organiziraju 27. veljače treću radionicu na temu ‘Od znanja do inovacije’. Poludnevnu radionicu u trajanju od 14 do 18 sati održat će dr.sc. Vlatka Petrović u dvorani B4 Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

www.fer.unizg.hr

Privredna banka Zagreb i udruga eSTUDENT organiziraju treću radionicu u sklopu Business Plan Contesta na temu ‘Od znanja do inovacija‘ koja će se održati 27. veljače. Radionicu u trajanu od 14 do 18 sati vodit će dr.sc. Vlatka Petrić, voditeljica Ureda za transfer pri CIRTT-u a održat će se u dvoran B4 na FER-u u Zagreb.

Vlatka Petrović vodi tim profesionalca za transfer tehnologije i vanjskih stručnjaka za intelektualno vlasništvo i komercijalizaciju. Ured za transfer tehnologije dio je sveučilišnog Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije (CIRTT).

CIRTT pomaže istraživačkim skupinama i partnerima iz poslovnog sektora u uspostavljanju suradnje na razvoju tehnologije i komercijalnom iskorištavanju intelektualnog vlasništva nastalog na sastavnicama Sveučilišta te podržava istraživače i studente u pokretanju tvrtki i poslovanja zasnovanog na znanju i tehnologijama. CIRTT istraživačkim skupinama na Sveučilištu također pomaže u osiguravanju financiranja za istraživanje i razvoj te u upravljanju istraživačkim projektima.

Izdvojeni članak

Srednjoškolska radionica o gay pravima

Kroz radionicu će biti prikazano kako rezultate istraživanja i znanje pretvoriti u nove korisne proizvode i usluge na tržištu.

Na radionici će posjetitelji imati priliku naučiti ponešto o pojmovima: komercijalizacija tehnologije i znanja, suradnja s partnerima iz industrije, licenciranje tehnologije,pokretanje poslovnog poduhvata, društveno poduzetništvo, planiranje i financiranje istraživanja i razvoja, provjera inovativnog koncepta, upravljanje intelektualnim vlasništvom.