Pretraga

Osijek dobio novi diplomski studij: Studenti su ranije prosvjedovali jer nije postojao

A- A+

Pravni fakultet u Osijeku dobio je diplomski sveučilišni studiji Socijalni rad. Taj studij sada je upisan u Upisnik studijskih programa Ministarstva znanosti i visokog obrazovanja. Preddiplomski studij Socijalnog rada pokrenut je na ovom fakultetu 2017. godine, no studenti koji su ga završavali nisu imali mogućnost nastavka obrazovanja na diplomskoj razini sve do sada.

Foto: www.unios.hr

Socijalni rad jedan je od atraktivnijih studija među maturantima. Preddiplomski studij Socijalnog rada u Osijeku je pokrenut 2017. godine, a sada se pokreće i diplomski studij.

Kako stoji na stranicama Pravnog fakulteta pri kojemu djeluje ovaj studij, fakultet je stekao pravo za izvođenje sveučilišnog diplomskog studija Socijalni rad.

Osnivanje diplomskog studija na kojem bi studenti mogli nastaviti školovanje najavljeno je još od osnutka preddiplomskog studija. S obzirom na to da se činilo da se po tom pitanju ne događa ništa, u prosincu su studenti prosvjedovali da bi se to pitanje pokrenulo, kako bi oni mogli nastaviti svoje školovanje na Sveučilištu u Osijeku.