Pretraga

Otvara se novi studij: Upisati se mogu svi iz društvenog područja, a praksa vas čeka već u drugom semestru

A- A+

Sveučilište u Splitu odlučilo je pokrenuti novi studij “Novinarstvo u suvremenim medijima”. Upisat će se moći svi koji su završili preddiplomski iz društvenog ili humanističkog područja.

Foto: Pixabay

– Procedura osnivanja već je neko vrijeme u toku i radi se na dobivanju dopusnice za izvođenje studija. Za sada je u planu pokretanje samo diplomskog studija, koji će u fokusu imati ne samo tradicionalne nego i nove medije primjerene komunikaciji 21. stoljeća. Poseban naglasak bit će na praktičnom radu u medijima i na individualnom mentorskom radu, s čime se započinje već u drugom semestru studja, rekao nam je Željko Radić, splitski prorektor i vršitelj dužnosti voditelja studija “Novinarstvo u suvremenim medijima”.

Iz navedenih razloga, kaže nam Radić, planira se upis manjeg broja studenata, svega do njih dvadeset, a za upis će moći konkurirati svi oni koji su završili minimalno preddiplomski studij bilo kojega smjera iz područja društvenih znanosti ili humanistike.

– To će, nadamo se, doprinijeti interdisciplinarnosti studija i otvoriti mogućnost fokusiranja polaznika na pojedine sfere društvenog života, a u konačnici i specijalizaciju novinara za obradu nekog posebnog područja društvenog djelovanja. Naša je želja da prve studente upišemo već najesen, no to će u konačnici ovisiti o dinamici kojom će se odvijati daljnjeg rada na osnivanju studija, zaključio je profesor Radić.