Pretraga

Ovo su najbolji studentski radovi u području ekonomije za 2023. godinu

A- A+

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa), održala je svečano uručenje Godišnjih nagrada studentima za najbolje znanstvene i stručne radove iz područja ekonomije za 2023. godinu. Prvu nagradu odnio je Boris Crnković, student Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Dobitnici Hanfinih nagrada. Foto: Hanfa

U Zagrebačkom Hotelu Dubrovnik održano je svečano uručenje Godišnje nagrade Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove iz područja ekonomije za 2023. godinu. Među najboljim studentskim radovima u  Hrvatskoj, svog je predstavnika treću godinu za redom imao Ekonomski fakultet u Osijeku.

‘Uistinu smo ponosni na uloženi trud’

Naime, student EFOS-a, Pejo Bosnić, zauzeo je pobjedničko prvo mjesto znanstvenim radom xna temu ‘Paneuropska osobna mirovinska štednja kao novi oblik dobrovoljnog mirovinskog osiguranja’ pod mentorstvom Dražena Novakovića. Bosnić je svoj rad predstavio i okupljenima prilikom uručenja nagrada, kojem je prisustvovao i dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Boris Crnković.

– U ime Ekonomskog fakulteta u Osijeku i naše cjelokupne zajednice od srca čestitam Peji i njegovom mentoru  Draženu Novakoviću na ovom sjajnom postignuću. Uistinu smo ponosni na uloženi trud našeg mladog kolege te zahvalni na prilici da njemu, kao i svim ostalim našim studentima, kroz akademski put pružimo potrebna znanja, uvjete i mogućnosti za osobni i profesionalni razvoj, rekao je Crnković.

Izdvojeni članak

Vodice su ovog vikenda ugostile najbolje sudokaše iz cijele Hrvatske: Bilo je i vrijednih nagrada

Korisne teme

Cilj rada pobjednika Bosnića je pružiti dublje razumijevanja koncepata Paneuropske osobne mirovinske štednje i III. dobrovoljnog stupa mirovinskog osiguranja u Hrvatskoj. U radu se analiziraju njihove prednosti, nedostaci, rizici i potencijali, a istražuje se i svijest mladih građana o oba sustava.

Drugu nagradu odnio je student Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Luka Orešković, s radom ‘Decentralized finance a threat or a catalyst for the development of financial services?’. U tom se radu analiziraju različiti pristupi regulaciji decentraliziranih financija te njihov utjecaj na dasljnji razvoj financijskih usluga. Autor stavlja naglasak na pravnu regulativu, odnosno pravnu sigurnost koju regulativa osigurava, kao ključ za uspješno usvajanje decentraliziranih financija od strane opće populacije.

Treću nagradu odnijeli su Luka Medvidović sa zagrebačkog FER-a i Ivan David Dogan sa ZŠEM-a s radom ‘The dual-edged sword of digitization: An overview of cybersecurity challenges and opportunities’. Taj rad predstavlja dubinsko istraživanje višestrukih utjecaja digitalne transformacije na organizacije, s posebnim naglaskom na rastuće izazove kibernetičke sigurnosti.

Sažetak svih nagrađenih studentskih radova prilažemo u nastavku. Ako vam dokument nije vidljiv osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab