Pretraga

Ovogodišnjem Adventu u Zagrebu priključuje se i Sveučilište: Studenti će imati posebnu ulogu

A- A+

Na današnjoj konferenciji za medije u Zagrebu predstavljen je Advent koji započinje za par tjedana, a nalikovat će manifestacijama kakve su bile prije pandemije. Ove godine u sklopu manifestacije održat će se i Advent Sveučilišta u Zagrebu, na kojemu će studenti prodavati svoj asortiman, a prikupljeni novac ići će u humanitarne svrhe.

Foto: Dominik Smolak; srednja.hr

Grad Zagreb zaključio je da je vrijeme da se nakon dvije pandemijske godine Advent vrati na ono što je bio prije epidemije. Događaj će započeti 26. studenog i trajat će do 7. siječnja, a na današnjoj konferenciji za medije otkriveno je i kako će on izgledati. Gradonačelnik Tomislav Tomašević i Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba, najavili su bogate programe na 20 lokacija u Gradu. Ove godine događaju u organizaciji Grada priključuje se i Sveučilište u Zagrebu.

Studenti će prikupljati novac u humanitarne svrhe

– Posebnost i novost ove godine, čini mi se za istaknuti, jest Advent Sveučilišta u Zagrebu, gdje će se sastavnice zagrebačkog sveučilišta uključiti u Advent zajedno s fakultetom iz Graza. Studenti će prodavati svoje prigodne asortimanske ponude,  a ono što zarade bit će poklonjeno dječici koja su potrebita, bez roditelja. To je izuzetno lijepa gesta Sveučilišta i velika im hvala na tome, rekla je Bienenfeld.

Mjesto događanja je Učiteljski fakultet u Zagrebu, gdje će se od 16. do 23. prosinca okupiti studenti nekoliko sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i u 14 adventskih kućica izložiti svoju ponudu. Osim prikupljanja sredstava za nezbrinutu djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, novac se prikuplja i za učenike slabijeg socioekonomskog statusa.

– Naravno, tu je i pozornica, koja će poslužiti za animaciju djece u popodnevnim terminima te kvalitetan kulturno-umjetnički program u večernjim satima, poručuju iz Turističke zajednice.

Bienenfeld je dodala i da su se na natječaje javili obrtnici, koji će pak imati radionice za djecu.

Izdvojeni članak

Ako vas ništa ne nervira u naslovu, obvezno pročitajte tekst: Sutra počinje Advent, a završava na badnjak

Najavljeno preko 100 koncerata

Gradonačelnik Tomašević najavio je da će grad od Adventa imati veće prihode no ranijih godina, 4,2 milijuna kuna naspram ranijih 900 tisuća kuna. Istaknuo je da mu se čini da se ide prema najboljem Adventu do sada, a najavljuje i da će se tijekom manifestacije održati preko 100 koncerata, ove godine bez pandemijskih ograničenja.