Pretraga

Pitali smo studente koji su im ciljevi za 2023. godinu: Svi žele samo jedno

A- A+

Nova godina sa sobom donosi nove odluke i ciljeve, pa smo upitali studente što žele postići u 2023. godini. Odgovori nas, priznajemo, nisu toliko iznenadili. Svi naši sugovornici žele proći ispite i tako riješiti svoje akademske obaveze na vrijeme.

Foto: Pexels

Ponoć je odavno otkucala i već smo dobrano zakoračili u 2023. godinu. Kao i svaku novu godinu, mnogi od nas se vole osvrnuti na ovu prošlu, ne bi li razaznali što su napravili krivo i što bi htjeli ispraviti ili poboljšati u sljedećih 12 mjeseci. Iz tog smo razloga odlučili pitati studente koji su im ciljevi za 2023. godinu i saznali smo da svi žele samo jedno – proći sve ispite.

‘Hoću štedjeti’

– Želim uspješno proći godinu, to je ipak na prvom mjestu. Iako još od prošle godine radim na tome, želim ući u još bolju formu, više se opustiti i družiti se s prijateljima što više mogu. Naravno, htio bih što više zaraditi sada kada je podignuta studentska satnica, otkrio nam je student Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, Marko.

Njegova kolegica Dora kaže da želi riješiti sve ispite kako bi se konačno opustila za vrijeme ljetnih praznika, dok se Veronika više želi fokusirati na – štednju.

– U 2023. odlučila sam si zadati nekoliko manjih ciljeva, a neki od njih su da obavljam svoje obaveze redovito i ne ostavljam ih za zadnji čas, nadajući se da će mi to smanjiti stres. U novoj godini također hoću štedjeti i onda taj novac potrošiti na nekoliko putovanja koje planiram, objašnjava Veronika s FPZG-a.

Izdvojeni članak

Ne možete se držati novogodišnjih odluka? Možda vam ova aplikacija može pomoći

‘Ne bi bilo loše riješiti ispite’

Katarina s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, navodi da u 2023. godini želi konačno napisati diplomski kojeg već dugo odgađa. To bi, kako kaže, razveselilo i nju, a i njene roditelje koji su očekivali da će već završiti fakultet. S druge strane, Hrvoje s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu kaže da želi riješiti sve ispite koje su mu ostali, ali i napraviti konkretni korak u svojoj karijeri.

– Htio ili ne htio, faks moram riješiti na vrijeme ove godine, što mi je najveći cilj. Drugi cilj mi je pronaći neki dobar studentski posao, gdje bih mogao razvijati svoje vještine, dobro zaraditi, a kasnije se i zaposliti za stalno. Držim fige sam sebi, rekao je Hrvoje.

Ivan s Kineziološkog fakulteta kaže da bi također htio riješiti ispite na vrijeme, ali bi ponajviše htio postati ambiciozniji.

– Ne bi bilo loše riješiti ispite na vrijeme ove godine. Studentski posao sam već našao, pa mi to nije prioritet ove godine, relativno sam i u formi, budući da studiram na KIF-u. Najviše bih volio biti više ambiciozniji, imam osjećaj da sam jako lijen u nekim situacijama, zaključuje Ivan.

Iako su svi na prvu odlučni oko svojih ciljeva i novogodišnjih odluka, činjenica je da se malo tko pridržava onoga što su odlučili početkom nove godine. No, ako ste i vi jedni od onih koji se teško drže svojih odluka, preporučujemo da ‘bacite oko’ na naš tekst o aplikaciji koja će vam u tome pomoći.