Pretraga

PMF nagradio svoje najbolje brucoše: Cijenimo trud koji su uložili da bi se upisali

A- A+

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu nagradio je jedanaest studenata prve godine preddiplomskih studija koji su na državnoj maturi ostvarili 100-postotne rezultate iz predmeta koji su temeljni za struke za koje obrazuje Fakultet. Ina Moslavac i Marijan Višić, zahvaljujući uspjehu iz matematike i fizike, dobili su nove laptope.

Dekan PMF-a prof. dr. sc. Mirko Planinić | foto: PMF

Nagrada brucošima s iznimnim uspjesima na državnoj maturi PMF dodjeljuje po prvi put, a dodjelu je otvorio novi dekan Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Mirko Planinić, obrativši se studentima i studenticama uz riječi dobrodošlice, te im poželio uspješno akademko obrazovanje na PMF-u.

Osim dekana, studentima su se obratili i pročelnici prof. dr. sc. Igor Pažanin s Matematičkog odsjeka, prof. dr. sc. Krešimir Kumerički s Fizičkog odsjeka te izv. prof. dr. sc. Sandra Radić Brkanac, pročelnica Biološkog odsjeka.

Izniman uspjeh nagrađen laptopima

Studentima Ini Moslavac i Marijanu Višiću, upisanima na Fakultet u akademskoj godini 2020./2021., zbog iznimnog je uspjeha na državnoj maturi, na kojoj su ostvarili 100 % točnih odgovora na ispitima iz matematike na višoj razini i fizike, uručeno prijenosno računalo.

Nagrađeni student Marijan Višić | foto: PMF

Ostali studenti koji su imali 100 % točnih odgovora na ispitima iz jednog predmeta uručen je također poklon dobrodošlice PMF-a, koji se sastoji od hoodice s logom PMF-a, geek majice i antistres loptice.

Nagrade | foto: PMF

– Ovom simboličnom gestom PMF Sveučilišta u Zagrebu želi pokazati da cijeni izniman trud koji su uložili navedeni brucoši u pripremi za studij na Fakultetu. Osim toga gesta je u skladu s misijom fakulteta u kojoj se kaže da PMF želi mijenjati društvo znanjem. Da bi mogao mijenjati društvo znanjem Fakultet treba privlačiti najbolje studente i sveučilišne nastavnike jer su oni najčešće začetnici najzanimljivijih tema istraživanja od šireg značaja za društvo za koje mogu naći financiranje kroz kompetitivne projekte, pojašnjavaju s PMF-a.

Nadaju se da će nagrada motivirati i buduće najbolje maturante za upis na PMF.

Najbolji od najboljih

I prije no što su dobili današnju nagradu, pričali smo s Inom i Marijanom.

Ina Moslavac ovogodišnja je maturantica Gimnazije Petra Preradovića Virovitica. Na državnoj maturi iz Matematike (viša razina) i Fizike ostvarila je stopostotan rezultat, a bez greške je riješila i maturu iz Engleskog (osnovna razina). Ocjenu odličan dobila je i na ispitu mature iz Hrvatskog. Pitali smo Inu kako joj je to uspjelo, a što je odgovorila, pogledajte ovdje.

Marijan Višić, sada već bivši učenik XV. gimnazije u Zagrebu, najbolje je od svih kolega u Hrvatskoj riješio maturu iz Matematike i Fizike. Na oba je predmeta ostvario stopostotnu riješenost pa je, u to imdobio Nagradu Soljačić u vrijednosti od 5.000 američkih dolara. Sad kreće u novu avanturu na studij molekularne biologije zagrebačkog PMF-a. Ovo je njegova priča.