Pretraga

Po prvi puta u Hrvatskoj otvara se zanimljivi studij Kreativnih terapija

A- A+

Na ovogodišnjem devetom međunarodnom festivalu kazališnih akademija ‘Dioniz’ u Osijeku između ostalog, predstavljen je i najavljen novi, jedinstveni, specijalistički Studij kreativnih terapija. Ovaj dvogodišnji studij koji će se održavati u sklopu Umjetničke akademije u Osijeku surađivat će s uglednim inozemnim umjetničkih stručnjacima.

Studij kreativnih terapija mogu upisati svi oni koji su prethodno završili stupanj visokog obrazovanja u vidu umjetničkih, humanističkih i medicinskih polja, a svoje znanje žele usavršavati u smjeru kreativnih terapija. Za Srednju.hr razgovarali smo s Helenom Sablić Tomić, dekanicom Umjetničke akademije u Osijeku koja nam je detaljno otkrila o čemu je zapravo riječ.

Različiti predmeti iz svih područja, ali i inozemni predavači

Studij kreativnih terapija koncipiran je tako da studenti biraju smjer kojom se terapijom žele baviti. 

– Studij kreativnih terapija imat će četiri modula; art terapija (likovni) glazbo terapija, terapija pokretom i plesom te dramoterapija. Svaki polaznik moći će izabrati koji modul želi upisati, rekla nam je dekanica Sablić Tomić. 

U dvije godine koliko studij traje, budući studenti imat će priliku slušati skupinu predmeta iz područja psihlogije, defektologije i opće medicine, ali i kolegije vezane za umjetnička područja koja slušaju. 

Također, otkrila nam je dekanica, studenti će najznačajniju skupinu praktičnih i stručnih predmeta iz područja kreativnih terapija slušati od vrhunskih stručnjaka iz prakse iz Londona, Amerike i Hrvatske. 

Umjetnička akademija u Osijeku potpisala je i prvi međunarodni sporazum o suradnji s američkim studijem ‘Westminster College of the Arts’. 

– Ugledni stručnjaci iz Amerike dolazit će u Osijek predavati i osposobljavati naše polaznike. Vjerujemo da ćemo uspjeti organizirati da neki od polaznika (možda oni najbolji) odu i na jedno od njihovih Sveučilišta na praksu, kazala je Sablić Tomić.

Izvor: Rider University

Upisna kvota od četrdeset studenata na godinu

Izdvojeni članak

Sveučilište u Zagrebu pokreće poslijediplomski studij Intelektualno vlasništvo

Kako nam je otkrila dekanica, studij bi prema određenim modulima (likovna, glazbena, plesna i drama terapija) trebao upisivati po deset studenata što bi značilo da će titulu Kreativnog terapeuta iz određenog područja godišnje steći 40 studenata.

 Poslijediplomski specijalistički studij Kreativne terapije potpuna je novost u hrvatskom obrazovanju i trajat će četiri semestra i njegovim se završetkom stječe 120 ECTS bodova. 

– Nadamo se ako sve prođe kako mislimo da hoće što znači da će Povjerenstvo pri Ministarstvu znanosti za nove studijske programe prihvatiti mišljenje naših međunarodnih recenzenata koje je podržao i Senat našega Sveučilišta da ćemo s radom krenuti od jeseni 2016. Godine, zaključila je dekanica.

Copy link
Powered by Social Snap