Pretraga

Po ugovore i za učlanjenje više nećete morati do SC-a: Student servis otvara se u sklopu zagrebačkog doma

A- A+

Iako se važne radnje, poput preuzimanja studentskog ugovora i produljenja članstva, mogu obaviti online, dio studenata za korištenje usluga Student servisa i dalje fizički odlazi u prostorije Studentskog centra u Zagrebu. Dobra vijest za sve takve jest da se ispostava student servisa otvara i u domu Cvjetno naselje.

student servis

Foto: Tea Ovničević. srednja.hr

Studenti stanari Cvjetnog naselja, ili obližnjih kvartova u Zagrebu više neće morati do student servisa u sklopu Studentskog centra, nego će radnje koje su do sada obavljali u Savskoj 25 uskoro moći obavljati i u sklopu doma. Ondje će se otvoriti šalter Student servisa.

– Šalter Student servisa u SD Cvjetno naselje će se otvoriti kada se ispune svi tehnički uvjeti, a nalazit će se u spojnoj zgradi između paviljona 3  i 4. Dolaskom u prostorije Student servisa studenti će moći obaviti sve radnje koje može obaviti u Savskoj 25 – učlanjenje, produženje članstva, podizanje ugovora, računa itd., kažu nam iz ureda ravnatelja SC-a Zagreb.

Izdvojeni članak

Mijenja se Zakon o obavljanju studentskih poslova: ‘U praksi su uočeni određeni nedostaci’

Inače, studenti ugovore mogu podići online i produžiti članstvo, ali neke radnje ipak nije moguće obaviti online. Primjerice, originalni, potpisani ugovor poslodavci, odnosno studenti moraju dostaviti SC-u, makar poštom. SC smo pitali i hoće li u skorije vrijeme čitav proces biti moguće provesti online.

– U tijeku su pripremne radnje na digitalizaciji poslovnih procesa, tako da će se moći ugovor o obavljanju studentskih poslova zaključivati u elektroničkome obliku kada izvođač, posrednik i naručitelj posla, dakle sva tri potpisnika ugovora budu imali mogućnost potpisivanja istog naprednim elektroničkim potpisom, s tim da je Studentski centar u Zagrebu, u suradnji s nadležnim Ministarstvom znanosti i obrazovanja, u fazi ishođenja i pripreme potrebnog za napredni elektronički potpis, odgovaraju nam iz Studentskog centra.