Pretraga

Pobijedili konkurenciju: Studentski radio dobio koncesiju na 11 godina

A- A+

Radio Kampus, studentski radio Sveučilišta u Splitu jednoglasno je od Vijeća za elektroničke medije dobio jedanaestogodišnju koncesiju za emitrianje radiosadržaja na području Grada Splita.

ilustracija: Jonathan Velasquez / Unsplash

– Vijeće za elektroničke medije je na 30-21 sjednici održanoj 28. srpnja 2021. donijelo odluku o izboru najpovoljnijeg ponuditelja temeljem Obavijesti o namjeri davanja koncesija broj 3/21 za područje Grada Splita (G-ST2). Kao najpovoljniji ponuditelj, temeljem provedenog postupka tajnog glasovanja, jednoglasno je izabrano Sveučilište u Splitu, objavilo je to vijeće.

Sveučilište u Splitu, odnosno njihov Radio Kampus, dobilo je tako radijsku koncesiju za idućih 11 godina te će Radio Kampus moći slušati putem bilo kojeg radioprijamnika (primjerice, u automobilima).

Na Sveučilištu su vijest o dobivanju koncesije dočekali s oduševljenjem.

– Radio Kampus aktivan je preko sedam godina, a radi se o projektu studentskog radija pod vodstvom udruge ‘Studenti za studente Split’. Posljednje četiri godine studentski glas mogao čuti online na www.radiokampus.com.hr, a ove godine odlučeno je napraviti jedan veliki korak prema ostvarivanju frekvencije te Sveučilište u Splitu staviti rame uz rame s ostalim svjetskim sveučilištima kao i sveučilištima diljem Republike Hrvatske koji već dugi niz godina imaju frekvenciju svog studentskog radija, zaključuju sa splitskog sveučilišta.

Pobijedili konkurenciju: Studentski radio dobio koncesiju na 11 godina
Share via
Copy link
Powered by Social Snap