Pretraga

Studentski radio dirljivo se oprostio od preminulog novinara Vlade Matijanića: ‘Adio, veliki Vlado’

A- A+

Vladimir Matijanić preminuo je tragično i prerano, u 50. godini života, a zbog njegovog se slučaja i, u najmanju ruku, dubioznih okolnostima pružanja zdravstvene skrbi u Splitu, podigla cijela zemlja. Od njega su se oprostili i studenti sa studentskog radija Radio Kampus pri splitskom sveučilištu. ‘Adio, veliki Vlado’, poručili su mu.

vladimir matijanić

Foto: Radio Kampus (Facebook stranica)

Splitska studentska i sveučilišna radio postaja Radio Kampus dirljivim se pismom oprostila od prerano preminulog novinara Vladimira Matijanića. Hvala ti, poručuju mu, na neizmjernoj podršci i praćenju rada Radio Kampusa od samih početaka.

– Znamo koliko ti je bilo stalo da dignemo Radio na noge i da zaživi. Jedan proces je proša, druge bitke tek dolaze, bitke u kojima ćeš nam uvijek biti inspiracija. Bio si veliki novinar i čovjek koji se toliko beskompromisno borio za istinu, napisali su na društvenim mrežama Radio Kampusa

Kakav je čovjek i novinar pokazao im je svojim djelima i to, kažu, na sebi specifičan način.

– To si nam i objasnija na svoj specifičan način, kad si kao jedini novinar uz Matu Prlića istupija govoriti o cenzuri u medijima. I to studentima novinarstva i članovima priko 10 radija iz cijele regije, dok većina drugih pozvanih novinara i urednika, zbog iste te cenzure nisu mogli/smili/htjeli. Nažalost, posljednji put smo te vidjeli na ispraćaju, na fotografiji u našoj Hear me majici. Svi su te čuli. Adio, Veliki Vlado, zaključili su studenti.