Pretraga

Poklon pod bor stiže i nekim studentima: Ove općine i njima dijele božićnice

A- A+

Pisali smo nedavno kako općina Dubrava u Zagrebačkoj županiji dijeli božićnice srednjoškolcima. Iako su božićnice uglavnom namijenjena umirovljenicima ili korisnicima naknade u sustavu socijalne skrbi, neke općine i ove je godine dodjeljuju i studentima. Iznosi se kreću od 60 do 70 eura.

božićnica

Foto: Unsplash/srednja.hr

Svatko tko je prošao kroz studentski život zna da koji dodatan cent uvijek dobro dođe. Da se nađe za menzu ili neki izlazak s društvom. Neke općine tako su i ove godine svoje srednjoškolce i studente odlučile obradovati – božićnice će podijeliti i njima.

Neke općine božićnice daju studentima

U općini Sveti Ilija pravo na božićnicu od 60 eura ostvaruju redovni studenti te izvanredni studenti koji se u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje vode kao nezaposleni dulje od tri mjeseca. Za to su se studenti sami trebali javiti u općinu s dokazom o studentskom statusu. Isplata božićnice u općini Sveti Ilija izvršit će se 16. prosinca u prostorijama Centra umirovljenika, vinogradara i gospodarstvenika.

Božićnice će dobiti i studenti Grada Ludbrega. Pravo na naknadu ostvaruju samo redoviti studenti koji imaju prebivalište na području Grada Ludbrega, nisu navršili 27 godina starosti i nisu korisnici nikakvih stipendija. Studenti koji ispunjavaju uvjete mogu na propisanom obrascu koji se nalazi na mrežnoj stranici Grada Ludbrega dostaviti prijavnicu do 15. prosinca isključivo na e-mail adresu [email protected]. Uz prijavnicu, studenti su dužni dostaviti uvjerenje o upisu u akademsku godinu 2023./2024. kao redovni studenti, presliku važeće osobne iskaznice, presliku kartice tekućeg računa na kojoj je vidljiv IBAN.

Izdvojeni članak
novčanice eura u ruci

Stiže dodatni džeparac: Općina nedaleko od Zagreba božićnice dijeli i srednjoškolcima

Božićnice za studente od 60 do 70 eura

I redoviti studenti iz Općine Viškovci ove su se godine imali mogućnost prijaviti za isplatu božićnice u iznosu od 70 eura. Za to je bilo potrebno mailom u općinu dostaviti obrazac zahtjeva, potvrdu o studentskom statusu i presliku osobne i tekućeg računa.

Općina Sračinec božićnice je već podijelila na susretu studenata s načelnikom Božidarom Novoselcem.

– Tradicionalno u prosincu susrećemo se sa studentima iz Sračinca i Svibovca Podravskog. Prilika je ovo da se malo bolje upoznamo, saznamo s kojim se problemima studenti susreću, ali i da ih nagradimo simboličnom ‘božićnicom’. Ove godine imamo osamdesetak studenata koji su se prijavili za ovaj dar, koji iznosi 60 eura po studentu. Pozvali smo ih da se više uključe u društveni život općine kroz Vijeće mladih, a raduje me da imamo nekoliko studenata zainteresiranih za ponovnu aktivaciju Vijeća, naglasio je Novoselec.