Pretraga

Pokrenut izbor za novog rektora Sveučilišta u Rijeci

A- A+

Senat Sveučilišta u Rijeci na svojoj je 99. sjednici donio odluku o pokretanju postupka za izbor rektora Sveučilišta u mandatnom razdoblju od 2017. do 2021. godine. Za rektora će biti izabran nastavnik Sveučilišta u znanstveno-nastavnom ili umjetničko nastavnom zvanju redovitog profesora.

Natječaj za izbor rektora Sveučilišta u Rijeci započinje danas, 2. siječnja, a trajat će do 23. siječnja 2017. godine. Kandidate predlažu vijeća sastavnica Sveučilišta ili najmanje 5 posto nastavnika Sveučilišta u znanstveno-nastavnom zvanju. Predlagatelji su tako obvezni do krajnjeg datuma natječaja u 16 sati dostaviti povjerenstvu Senata za prikupljanje prijava prijedloge kandidata.

Izdvojeni članak

[INTERVJU] Rektor Pero Lučin o Bolonji: Studentima dajemo premalo samostalnosti

Budući da broj zaposlenika u znanstveno-nastavnom i umjetničkom zvanju na Sveučilištu u Rijeci iznosi 758, to je ujedno i broj konkurenata koje će trenutni rektor, Pero Lučin imati. On je za svoj prvi mandat odabran 2009., a izborima za rektora 2013. godine Pero Lučin bio je jedini kandidat, te se tako na čelu Sveučilišta nalazi već osam godina.

Nakon pristiglih prijava, lista kandidata i njihovi programi bit će dostupni javnosti na službenim internet stranicama Sveučilišta u Rijeci, 14. veljače održat će zatvorena sjednica Senata na kojoj će programe podastrijeti svi kandidati za rektora. Dva tjedna nakon, 28. veljače, održat će se sjednica za izbor rektora.

Veliki intervju s Perom Lučinom o Bolonji možete pročitati ovdje.

Odluka Senata o pokretanju postupka za izbor rektora Sveučilišta u Rijeci 2017-2021 by srednja.hr on Scribd