Pretraga

Zorislav-Antun Petrović završio je osnovnu i srednju s odličnim, a na kraju je postao diplomirani novinar

A- A+

Nositelj kandidacijske liste Zelena alternativa – ORaH na izborima za Europski parlament je Zorislav-Antun Petrović. On je, naime, završio Osnovnu školu Josipa Račića u zagrebačkom naselju Srednjaci, a u srednju je išao prva dva razreda u Centar za upravu i pravosuđe (do Šuvarove reforme bila je to IV. gimnazija na Rooseveltovom trgu), a druga dva u Tehničku školu Ruđera Boškovića. Kako nam Petrović otkriva, osnovnu i srednju školu završio je s odličnim uspjehom. Nakon toga, upisao je Elektrotehnički fakultet (današnji FER) i otišao u vojsku. Po povratku iz vojske nastavio je sa studijem do 1991. godine, nakon čega je otišao u Zbor narodne garde. Kad se vratio iz rata godinu nakon toga, postao je apsolvent, a 1993. počinje raditi kao novinar i cijeli studij stavlja na pauzu. Godine 2001. odlučuje upisati studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, na kojem je i diplomirao 2005.

Do sada objavljene obrazovne kartone preostalih kandidata na izborima za Europski parlament u 2024. možete pronaći na portalu srednja.hr pod oznakom ‘obrazovni karton EU kandidata’.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti. Sve vijesti iz projekta pratite u rubrici Izborni predmet.

EU emblem